Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρώσεις για Συρία ζητάει ο Ομπάμα

21.09.2011 | 18:50
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε, σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στη Συρία για την καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. 

   

"Το να μην ενεργήσουμε είναι ασυγχώρητο. Ήρθε η ώρα για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει κυρώσεις στο συριακό καθεστώς, και να είναι αλληλέγγυο προς τους Σύρους", δήλωσε ο Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. 

    

   

Ο κ. Ομπάμα τόνισε, στη συνέχεια, ότι δεν υπάρχει "συντόμευση" για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, απορρίπτοντας από το βήμα του ΟΗΕ το διάβημα των Παλαιστινίων για να επιτύχουν την αναγνώριση του Κράτους τους. . "Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει συντόμευση για το τέλος μιας σύγκρουσης που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Η ειρήνη δεν θα προέλθει από τις διακηρύξεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Εάν ήταν τόσο εύκολο, αυτό θα είχε ήδη λάβει χώρα την ώρα αυτή", τόνισε ο Ομπάμα. 

    

   

Αναφερόμενος στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ο αμερικανός πρόεδρος τις προειδοποίησε σήμερα για το πυρηνικό πρόγραμμα τους, καλώντας ενώπιον του ΟΗΕ να απομονωθούν περαιτέρω αυτά τα καθεστώτα, εάν επιμείνουν στον ίδιο δρόμο. 

   

"Η ιρανική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδείξει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι ειρηνικό (...) η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμη λάβει συγκεκριμένα μέτρα, για να εγκαταλείψει αυτά τα όπλα", σημείωσε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι "αν συνεχίσουν σε μια πορεία αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, τότε θα πρέπει να τους αντιταχθεί περισσότερη πίεση και απομόνωση".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ