Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάβρος ο Πούτιν εναντίον ΗΠΑ:"Παρασιτούν..."

01.08.2011 | 20:50
Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου θυμήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή την κρίση χρέους.
«Η χώρα (σ.σ. οι ΗΠΑ) ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του χρέους της στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτεί την παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης στη λίμνη Σέλιγκερ με μέλη ενός φιλοκυβερνητικού κινήματος νέων.

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής για την αύξηση του ορίου του χρέους απλώς «μεταθέτει τη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση του προβλήματος», πρόσθεσε, μην παραλείποντας ωστόσο να χαιρετίσει «την υπευθυνότητα και την κοινή λογική» που έδειξε η Ουάσινγκτον αποφεύγοντας τη στάση πληρωμών.

«Η αμερικανική οικονομία είναι μια από τις ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας και δεν είναι καλό πράγμα να υπάρχει αδυναμία πληρωμών. Ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν σημαντικά αποθέματα δολαρίων αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ολόκληρη η οικονομία (αυτών των χωρών) θα μπορούσε να κλονιστεί», κατέληξε ο Πούτιν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ