Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάδι στη φωτιά...Αυξήσεις στους συνεργάτες υπουργών έως 26%!

15.03.2012 | 08:51
Τα δικά τους δικά τους, τα δικά μας δικά τους και οι αυξήσεις στους... κολλητούς τους. Για κάποιους λεφτά υπάρχουν και φαίνεται πως πάντα θα υπάρχουν... 

Την ώρα που πετσοκόβονται βίαια μισθοί και συντάξεις, την ώρα που μέσα σε μια νύχτα μειώθηκε το επίδομα ανεργίας, η κυβέρνηση δίνει κρυφά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών!

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, τα golden boys των υπουργείων παίρνουν αυξήσεις έως και 26%! Πως έγινε αυτό; Με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ροβλιας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. Τι θα κοστίσουν οι αυξήσεις (από 8,3% έως 25,6%) στους συμβούλους και τους συνεργάτες των υπουργών; 2,1 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 104 έως 580 ευρώ και θα καταλήξουν στις τσέπες διευθυντών πολιτικών γραφείων, ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών που απασχολούνται σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων! 

Συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης με απολυτήριο γυμνασίου θα παίρνει μισθό 1.135€ με τη νέα απόφαση.

Δηλαδή, μισθό που για να τον πάρει ο όποιος δημόσιος υπάλληλος πρέπει να έχει 22 χρόνια προϋπηρεσίας! 

Ακόμη πιο εξοργιστικές είναι οι ρυθμίσεις για τους διευθυντές πολιτικών γραφείων.

Η απόφαση προβλέπει πως θα παίρνουν μισθό υπαλλήλου που κατέχει τον α’ βαθμό και πτυχίο πανεπιστημίου. 
Για να φτάσει ένας... κοινός θνητός έως τον α’ βαθμό, θα χρειαστεί 20 χρόνια δουλειάς, ενώ το golden boy που μέσα σε μια νύχτα θα γίνει διευθυντής πολιτικού γραφείου, ούτε προϋπηρεσία θα χρειαστεί ούτε να έχει ΚΑΝ πτυχίο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως εξοργιστικές αυξήσεις σε ορισμένους "εκλεκτούς". Είχε προηγηθεί η υπόθεση με τις αυξήσεις στους δικηγόρους του δημοσίου. Για εκείνους για τους λοιπούς "εκλεκτούς" λεφτά υπάρχουν και μάλλον πάντα θα υπάρχουν.

Χυδαία πρόκληση

«Χυδαία πρόκληση προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, που οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, με σφαγιαστικές μειώσεις των εισοδημάτων τους, έχουν οδηγήσει σε κοινωνική γενοκτονία» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών.
«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της ''πολιτικής Πομπηίας της'' η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-δοτού πρωθυπουργού δεν διστάζει να τακτοποιεί τους ημετέρους και να δείχνει στο λαό το σκληρό αντικοινωνικό της πρόσωπο», δήλωσε ο συντονιστής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί δόθηκαν αυξήσεις στους συμβούλους των υπουργών. Τι επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ