Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαφαζάνης: Μη πειστική η ανασκευή των δηλώσεων Γιλμάζ

28.12.2011 | 13:09
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Αμυνας σχετικά με τις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς στα ελληνικά δάση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τη συμμετοχή τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε εμπρησμούς δασών στη χώρα μας, «παρά την ''αναμενόμενη'' αλλά μη πειστική ανασκευή τους, έχουν προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα και συνεχίζουν να προκαλούν σάλο στην κοινή γνώμη».

Σημειώνει μάλιστα ότι ο τρόπος που ο Μ. Γιλμάζ προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, μάλλον επιτείνει την ανησυχία για το «βρώμικο ρόλο κάποιων κρατικών και παρακρατικών κέντρων εξουσίας στην Τουρκία».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Λαφαζάνης ρωτά τους τρεις υπουργούς τα εξής:

«1. Διαθέτει η Ελλάδα ενδείξεις ότι σε εμπρησμούς δασών στη χώρα μας μπορεί να έχουν ανάμιξη τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ή τουρκικές παρακρατικές οργανώσεις; Έχουν εξετάσει οι ελληνικές αρχές στο παρελθόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ποιά είναι τα πορίσματα των σχετικών ερευνών και προτίθενται επ' αυτών να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής;

2. Σε ποιές ενέργειες, μέτρα και πρωτοβουλίες πρόκειται να προβούν ώστε να διερευνήσουν τη βασιμότητα των καταγγελιών Γιλμάζ και τί πρόκειται να κάνουν ώστε να αποκλειστούν, όσο το δυνατόν, υπόνοιες για τουρκική ανάμιξη σε εμπρησμούς δασών στο μέλλον;».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ