Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λαβρόφ υπέρ της Τουρκίας σχετικά με το Κυπριακό αέριο!

17.04.2013 | 17:04
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Τις τουρκικές θέσεις για τις έρευνες φυσικού αερίου στην Κύπρο φαίνεται πως στηρίζει η Μόσχα. Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του Σερκέϊ Λαβρόφ ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως στην Κύπρο οι έρευνες φυσικού αερίου πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων. « Για τους υδρογονάνθρακες όχι μονο στην ανατολική Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να τηρηθούν οι διεθνείς κανόνες και οι αρχές του δικαίου της Θάλασσας του 1982. Στην Κύπρο, θα στηρίξουμε όλες οι έρευνες για το φυσικό πλούτο σε περίπτωση που θα γίνουν για το συμφέρον όλων των Κυπρίων. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά»
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως «στο Κυπριακό όπως και πριν είμαστε πιστοί στις αρχές που έχουν καθοριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στην Κύπρο υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση. Είμαστε έτοιμη να στηρίξουμε τις προσπάθειες καθορισμού εδάφους για για επαναληφθούν οι συνομιλίες.»
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως « η εύρεση φυσικού πλούτου (σ.σ. φυσικό αέριο) και η εκμετάλλευση του, δημιουργεί νέα δυναμική για την επίλυση του Κυπριακού και για να έρθει η ειρήνη στο νησί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Λαβρόφ στην Κωνσταντινούπολη
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ