Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Λεφτά υπάρχουν για όπλα,όχι για το προσωπικό".

05.10.2011 | 00:36


Σκληρή επίθεση στην ηγεσία του ΥΕΘΑ για τις δραματικές περικοπές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο κάνει ακόμη και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,αφού εκτιμά,ότι αυτές θα έχουν στόχο το προσωπικό:

“Πως μεταφράζονται όμως αυτές οι σοβαρές περικοπές των πολεμικών δαπανών που είναι απαραίτητο να γίνουν”,γράφουν ανακοίνωσή τους:

1. Σε μείωση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που δρουν στο πλαίσιο επεμβατικών επιχειρήσεων και στρατών κατοχής των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Εκτός από τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη για άμεσο περιορισμό τους, δεν υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

2. Άμεσο κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων που όμως παραμένουν ανοικτά γιατί εξυπηρετούν το αμαρτωλό καθεστώς πελατειακών σχέσεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

3. Άγριο πετσόκομμα των απολαβών των μονίμων στελεχών και χυδαίες περικοπές στις αστείες απολαβές των φαντάρων (εκτός από τον περιορισμό των καρτών επιβίβασης μελετάται και η μείωση του μισθού των 8 ευρώ που δίνουν στους στρατιώτες, άμισθους δούλους του Ελληνικού Στρατού).

4. Βάρβαρη περικοπή των λειτουργικών εξόδων, ιδιαίτερα ότι αφορά την συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων  με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή όλου του προσωπικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σίτιση με ληγμένα κρέατα των νεοσύλλεκτων στο ΚΕΝ Αυλώνας.

5. Σε 18.000 απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. με πρόσχημα την ανικανότητα τους να περάσουν τις εξετάσεις που δίνουν συμπληρώνοντας 7 χρόνια υπηρεσίας, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι απολύσεις των ΕΠ.ΟΠ. είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας”.

“Από την άλλη μεριά όμως οι αγορές όπλων δεν σταματούν στιγμή”,υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προμήθεια 400 αρμάτων μάχης   Μ1Α1 Abrams. Την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου ενέκρινε τη  παραχώρησης των 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams. Τα άρματα υποτίθεται ότι έρχονται δωρεάν στην Ελλάδα όμως όπως γράφουν:

“Το δωρεάν βέβαια πέθανε. Οι Αμερικανοί προτείνουν δύο εναλλακτικές λύσεις: μία οικονομική απλά για να έρθουν σε επιχειρησιακή κατάσταση τα άρματα κόστους περίπου μεταξύ 50.000-150.000 δολαρίων ανά σκάφος και μία που να προβλέπει γενική αναβάθμιση της τάξεως των 500.000 δολαρίων ανά όχημα περίπου.

Δηλαδή για τα δωρεάν πεταμένα σαπάκια του αμερικανικού στρατού ο λαός μας πρέπει να πληρώσει από 20 μέχρι 200 εκατ. ευρώ (!) την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ