Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβύη : Εκλογές με ένταση

07.07.2012 | 15:37

Μέσα σε ένα κλίμα έντασης και βιαιοτήτων, ιδιαίτερα στην ανατολική Λιβύη, περίπου 2,7 εκατομμύρια Λίβυοι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν την 200μελή πρώτη Εθνοσυνέλευση της μετά Καντάφι εποχής.
Στην Τρίπολη, όπως και σε άλλες πόλεις, οι ψηφοφόροι σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν, οχτώ μήνες μετά τις ένοπλες συγκρούσεις που οδήγησαν στην πτώση και το θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια.
Περίπου 2,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν το Σώμα των αντιπροσώπων που θα διαδεχθεί το προσωρινό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.
Οι κάλπες στα 6.600 ελκλογικά τμήματα 13 πόλεων της Λιβύης άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 20:00 και τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, τη Δευτέρα ή την Τρίτη.


Πολλά εκλογικά τμήματα στην ανατολική Λιβύη δεν άνοιξαν σήμερα εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν καλύτερη κατανομή των εδρών της εθνοσυνέλευσης ανάμεσα στις περιοχές, δήλωσαν αξιωματούχοι στη Βεγγάζη.
Τα εκλογικά τμήματα που δεν άνοιξαν βρίσκονται στην Αζνταμπίγια, 160 χλμ νοτιοδυτικά της Βεγγάζης, της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Λιβύης και στις πόλεις Τζάλο και Όζλα στη νοτιοανατολική Λιβύη. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ