Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λομπίστες των τραπεζών πρότειναν εκστρατεία δυσφήμισης των διαδηλωτών

20.11.2011 | 12:49
Εταιρία εκπροσώπησης ειδικών συμφερόντων που συνδέεται με τις τράπεζες πρότεινε σχέδιο ύψους 850.000 δολαρίων για να δυσφημιστεί το κίνημα "Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ" (Occupy Wall Street, OWS) και οι πολιτικοί που εκφράζουν συμπάθεια σε αυτό, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Σε ένα μνημόνιο τεσσάρων σελίδων που δημοσίευσε το MSNBC, η εταιρία της Ουάσινγκτον Clark Lytle Geduldig & Cranford (CLGC) προτείνει στην Ένωση Αμερικανικών Τραπεζών (ABA), που είναι πελάτης του γνωστού λόμπι, να της αναθέσει μια "έρευνα" σχετικά με το κίνημα OWS προκειμένου να δημιουργηθεί μια "αρνητική εικόνα" για αυτό και "εκείνους οι οποίοι το υποστηρίζουν". Προτείνει επίσης, στο πλαίσιο του σχεδίου 60 ημερών, να αναλυθούν τα κοινωνικά δίκτυα.

Διαμορφωτές στρατηγικής των Δημοκρατικών "συζητούν ανοικτά" το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν το OWS, σύμφωνα με το κείμενο. Εάν το κάνουν, "αυτό θα έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες, πολιτικές και οικονομικές, για τις εταιρίες στην καρδιά" της Γουόλ Στριτ, αναφέρεται στην πρόταση.

"Μπορεί να είναι εύκολο να υποβαθμιστεί το OWS ως μια ομάδα ανοργάνωτων διαδηλωτών, αλλά έδειξαν ότι είναι... ικανότατοι στο χειρισμό των μέσων ενημέρωσης (...) για να το αντιμετωπίσουμε αυτό πρέπει να κάνουμε το ίδιο", αναφέρει το κείμενο της εταιρίας CLGC, που σημειώνει με ανησυχία την "πιθανότητα" να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στο Tea Party και το OWS.

Το MSNBC ανέφερε ότι δύο από τους συγγραφείς του κειμένου, ο Σαμ Γκένταλντιγκ και ο Τζέι Κράνφορντ, εργάζονταν για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ πριν ενταχθούν στην εταιρία, ενώ ο τρίτος, ο Στιβ Κλαρκ, φέρεται να συνδέεται στενά με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων.

Eκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Τραπεζών επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο παρελήφθη. "Δεν το είχαμε ζητήσει και αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτε σχετικά με αυτό", περιορίστηκε να δηλώσει στο MSNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ για τις συλλήψεις των "αγανακτισμένων" της Wall Street

Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πτωχεύσει η Ελλάδα.Η Τουρκία...είναι η αιτία!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ