Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λονδίνο 2012 - Αντιαεροπορικοί πύραυλοι στις ταράτσες!

30.04.2012 | 09:52

Συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος για αντιαεροπορική άμυνα σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σε στέγες κατοικημένων κτιρίων στο Ανατολικό Λονδίνο οι βρετανικές αρχές για τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων. 

 

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας  ενημέρωσε τους συνοίκους ενός συγκροτήματος πως το κτίριό τους «εξετάζεται» για ανάπτυξη των συστημάτων -το μέχρι στιγμής πιο «ακραίο» μέτρο ασφαλείας για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση - μ' 'ενα φυλλάδιο!

Στο φυλλάδιο με το οποίο το υπουργείο Άμυνας ενημέρωνε τους ενοίκους αναφέρεται ότι το σημείο είναι «εξαιρετικό» για επισκόπηση της γύρω περιοχής και ολόκληρου του εναέριου χώρου πάνω από το Πάρκο και τόνισε ότι οι πύραυλοι δεν θα αποτελέσουν κίνδυνο για τους κατοίκους.

Ανάλογο προηγούμενο υπήρχε, όπως είχε αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 με εγκατάσταση αντιαεροπορικών συστημάτων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικά στάδια στην κινεζική πρωτεύουσα. Η ίδια η Βρετανία έχει να καταφύγει σε τέτοια μέτρα από τις ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο σύμφωνα με το BBC δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ