Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Λύση" με δύο κράτη για τη Κύπρο,περιγράφει ο Μπαγίς

31.10.2010 | 17:41
Λύση του κυπριακού , η οποία παραπέμπει σε «δύο ισότιμα κράτη» σκιαγραφεί ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

 
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο κ. Μπαγίς ανέφερε: 

 «Ο ήλιος ανατέλλει σε αυτό το νησί, πάνω από δύο διαφορετικά κράτη, με δύο διαφορετικούς προέδρους, εκλεγμένους προέδρους, δύο διαφορετικά εκλεγμένα κοινοβούλια, δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα, δύο διαφορετικά συστήματα υγείας, δύο διαφορετικές οικονομίες». Παράλληλα είπε, ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει τις αποφάσεις, που θα λάβουν οι κ.κ. Χριστόφιας και Έρογλου. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπαγίς υπέδειξε ότι «η αντιμετώπιση της Ε.Ε. προς τη βόρεια Κύπρο πρέπει να είναι ανάλογη με την αντιμετώπιση της Ταϊβάν».«Δεν αναμένουμε διπλωματική αναγνώριση, θέλουμε μόνο οι άνθρωποι να κάνουν απευθείας εμπόριο», τόνισε, σημειώνοντας πως: «εάν οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία αρχίσει να πετά στο “αεροδρόμιο Ερτζιάν”, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να ανοίξουμε όλα μας τα λιμάνια και αεροδρόμια σε όλα τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα». 

Παρά την υιοθέτηση από την Επιτροπή Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας της Ευρωβουλής για το απευθείας εμπόριο, ο κ. Μπαγίς θεωρεί ότι υπάρχει νομικό υπόβαθρο για την έγκριση του επίμαχου Κανονισμού από την Ε.Ε, παραπέμποντας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2004 για τερματισμό της «απομόνωσης», όπως διατείνεται, των Τουρκοκυπρίων.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ