Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΝΑΤΟ - ΕΕ

Μ.Γιαννάκου:"Δυσβάσταχτη η μη Ευρώπη..."

23.11.2010 | 15:21
Η ισχύς των μεγάλων και πλούσιων χωρών της Ευρώπης βρίσκεται στις μικρότερες, σε αυτές που υφίστανται σήμερα τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Το κόστος της μη Ευρώπης θα είναι δυσβάσταχτο για όλους τόνισε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τα Συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (28-29 Οκτωβρίου) και την οικονομική διακυβέρνηση .


Στην παρέμβασή της η κα. Γιαννάκου χαρακτήρισε θετικό βήμα την δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, παρόλα αυτά επεσήμανε ότι λείπει ακόμα ο στρατηγικός σχεδιασμός, που θα έπρεπε να περιλαμβάνει την οικονομική ένωση και την πλήρη οικονομική διακυβέρνηση. Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε χάρη στις ισχυρές κυβερνήσεις της εποχής. Αντίθετα, η οικονομική κρίση μπόρεσε να υπάρξει χάρη στις αδύναμες κυβερνήσεις που άφησαν τους αυτοματισμούς της οικονομικής παγκοσμιοποίησης να υποκαταστήσουν τις πολιτικές αποφάσεις που η κοινωνία μας έχει ανάγκη για να διατηρήσει την λειτουργική της συγκρότηση.


Στη συνέχεια η κα. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη εξασφάλισε για χρόνια δημοκρατία και ευημερία στους πολίτες της. Είναι προφανές ότι είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε την ευημερία αυτή και εδώ τίθεται το ερώτημα. Ποία είναι η συνέχεια της ανάπτυξης στην Ευρώπη όταν οι ισορροπίες στο παγκόσμιο σύστημα αλλάζουν; Χρειαζόμαστε ισχυρότερη Ευρώπη αντί της καχυποψίας και του διακυβερνητισμού που εφαρμόζεται πολύ συχνά τελευταία".

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ