Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακελειό στη Καμπούλ!8 οι νεκροί,αφγανός πιλότος ο δράστης,καλά οι Έλληνες.

27.04.2011 | 16:03
Σε κατάσταση αμόκ και μετά από αντιδικία με αμερικανούς στρατιωτικούς, αφγανός πιλότος τράβηξε όπλο και σκότωσε οκτώ στρατιώτες κι όχι έναν όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ!

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΓΕΕΘΑ ο αντισμήναρχος Ποιμενίδης,επικεφαλής των Ελλήνων αεροπόρων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, "όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά και δεν κινδύνευσαν άμεσα από τους πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα στο αεροδρόμιο".

Μόλις έγινε γνωστό το μακελειό στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη προκαλώντας σύγχυση. Το ΝΑΤΟ ακόμη δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά όπως λένε οι πληροφορίες που μεταδίδουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, ο αφγανός πιλότος παρουσιάζεται τώρα ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα,δικαιολογία που συχνά χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους περιστατικά.


Έξι από τους νεκρούς είναι Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ειδησεογραφική υπηρεσία του δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, οι πυροβολισμοί άρχισαν ύστερα από φιλονικία μεταξύ ενός Αφγανού στρατιώτη και ξένων στρατιωτών. Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης ανταρτών.Ο στρατηγός Ζαχίτ Αζίμι δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος, ένας βετεράνος πιλότος του αφγανικού στρατού, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες.

«Επί του παρόντος υπάρχουν αναφορές για απώλειες του ΝΑΤΟ», ανακοινώθηκε από το κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ. 

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ένας από τους μαχητές τους που «εργαζόταν» στη βάση πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας. Ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης. 

Όπως ανέφερε, αυτός που πυροβόλησε ήταν ένας πράκτοράς τους εν υπνώσει που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού και εισήλθε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με τη συνεργασία ενός «προσώπου από μέσα».

Πρόσθεσε ότι εννέα άνδρες του ΝΑΤΟ και πέντε Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο μαχητής τους τον οποίο ονομάζει Αζιζουλάχ, σκοτώθηκε μόλις πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. 

Τις τελευταίες εβδομάδες κύμα επιθέσεων, μεταξύ τους αρκετές επιθέσεις αυτοκτονίας, από μέλη των Ταλιμπάν που φορούν στολές του αφγανικού στρατού, πλήττει τη χώρα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ