Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μας δανείζουν λεφτά ,τους δανείζουμε ...βόμβες για τη Λιβύη!

11.07.2011 | 00:39
Θα δανείσουμε..βόμβες στους συμμάχους για τις επιθέσεις στη Λιβύη; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν είναι πολύ πιθανό! Με βάση αυτές τις πληροφορίες το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σ΄ αυτό τον …εξοπλιστικό δανεισμό:

“Ήδη το ΝΑΤΟ ζητά από τις χώρες που διαθέτουν βάσεις για τις αεροπορικές επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με όπλα αέρος-εδάφους, κυρίως κατευθυνόμενες βόμβες, από τα δικά τους αποθέματα!
Όμως και σε αυτή την δύσκολη φάση η ελληνική κυβέρνηση, που ήδη παίζει κομβικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση (παραχώρηση αεροπορικών βάσεων, στρατηγικός ρόλος Σούδας, συμμετοχή δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας, κάλυψη αναγκών επιμελητείας των ξένων δυνάμεων που δρουν στις ελληνικές βάσεις κλπ.) φορτώνοντας ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού μας, που πολλοί εκτιμούν σε 1 εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, ετοιμάζεται και πάλι να δώσει λύση στα ιμπεριαλιστικά αδιέξοδα.
Έτσι λοιπόν, μπορεί οι βόμβες να μην εκτοξεύτηκαν από τα ελληνικά F16, αλλά όπως καταγράφει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ "Η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται να ικανοποιήσει το αίτημα του ΝΑΤΟ για παροχή όπλων στις αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας που επιχειρούν από ελληνικά αεροδρόμια κατά της Λιβύης"!
Πριν από είκοσι ημέρες η Υπηρεσία Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA) κατέθεσε αίτημα για συνεισφορά σε πυρομαχικά στο ΓΕΕΘΑ. Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για παροχή πυρομαχικών από τους παρακάτω τύπους πυρομαχικών: GDU-31A JDAM, GBU-50 Enhanced Paveway, GBU-24A/B Paveway III, 1.162 Paveway I/II, 40 ΑGM-154C JSOW. 
To αίτημα του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πλευράς Π.Α., καθώς με εξαίρεση τις  Paveway I/II, τα υπόλοιπα όπλα βρίσκονται σε ποσότητες που δεν επαρκούν. Οι Γάλλοι φαίνεται να ζήτησαν "δανεικά" βλήματα SCALP, για χρήση από τις δυνάμεις που επιχειρούν από την Κρήτη. Οι Βέλγοι που εφορμούν από τη βάση του Αράξου και οι Νορβηγοί από την Κρήτη πιθανότατα έχουν εφοδιαστεί με ελληνικά όπλα”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ