Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μας είπαν ...με το συμπάθειο,Έλληνες",λέει ο Ερντογάν.

11.06.2011 | 22:00

Κάποιος πρέπει να του πει να ...ξεκαβαλήσει το καλάμι! Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει να ξεφεύγει και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει αν στις εκλογές το κόμμα του λάβει ποσοστά που θα ξεπερνούν το 45%.Αυτή τη φορά μίλησε με υποτιμητικό τρόπο για τους Έλληνες ,τους Εβραίους και τους Αρμένιους. 

"Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τί δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο Έλληνες μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη".Δημοσιότητα δεν έχει δοθεί στην Τουρκία σχετικά με την έκφραση "με το συμπάθιο Έλληνες" που στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό.

Ωστόσο, το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk στην ιστοσελίδα του σήμερα αναφέρεται στα σχετικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο τουρκικό twitter με μηνύματα της μορφής "από πότε είναι βρισιά το να είσαι Έλληνας;" και "μήπως είναι ντροπή να είσαι Έλληνας;"

Ο Ερντογάν στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησε τη λέξη "Ρουμ" δηλαδή Ρωμιός, η οποία χρησιμοποιείται στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου. Τη δήλωση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ