Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μαχαίρι" σ΄ όλα τα επιδόματα! Νέος "Αρμαγεδών" περικοπών που περιλαμβάνει και τις ΕΔ

18.07.2012 | 10:10


Μόνο ΕΚΑΣ και επίδομα ανεργίας θα παραμείνουν ανεπηρέαστα από τον νέο “Αρμαγεδώνα” περικοπών που έρχεται από τη κυβέρνηση.Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και τους στρατιωτικούς οι οποίοι πληρώνονται …με επιδόματα δεκαετίες τώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι περικοπές των υπουργείων δεν είναι αρκετές. Λείπουν τα μισά χρήματα από αυτά που απαιτούν οι δανειστές μας.

Ουσιαστικά λείπουν τα 6 από τα 11,5 και έτσι για πρώτη φορά από χθες η κυβέρνηση άρχισε να κάνει λόγο για προσπάθεια να μην γίνουν οριζόντιες περικοπές ενώ μέχρι πριν μερικές ημέρες απέκλειε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες :

“από όλα τα επιδόματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανεπηρέαστα θα μείνουν μόνο το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας. 

Όλα τα υπόλοιπα είτε θα καταργηθούν πλήρως είτε θα μειωθούν από 20% ως και 50% για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ (μεικτά) το χρόνο”.

Υπάρχει παράλληλα πρόταση για περικοπές (αυτές ίσως ξεκινούν από 20%) για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ το χρόνο και το ποσοστό κλιμακωτά να ανεβαίνει μαζί με το εισόδημα και να ξεπερνάει το 50% για τα μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ το χρόνο εισοδήματα.

Ένα ακόμη σενάριο θέλει να ακολουθείται από την κυβέρνηση (σε βάθος χρόνου όμως και μετά από σχετική έρευνα) η παροχή επιδομάτων μόνο στο 20% του πληθυσμού με βάση την επιταγή του ΔΝΤ που μιλάει για ανάγκη παροχής επιδομάτων μόνο στο ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το τρίτο σενάριο θέλει τα επιδόματα να συγχωνεύονται σε ένα ανα δικαιούχο με παράλληλη ύπαρξη πλαφόν στο ποσό, σενάριο που θεωρείται και το πιο σκληρό καθώς αναμένεται να μειώσει το ποσό δραματικά.

Ωστόσο με βάση το γεγονός ότι σε επίπεδο μισθών, συντάξεων και εφάπαξ οι περικοπές πρέπει να αγγίξουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένονται μεγάλες μειώσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ