Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαχητές «πιστοί στον Καντάφι» κατέλαβαν πόλη στη Λιβύη. Αλλο ζήτημα, λέει ο υπ.Εσωτερικών

23.01.2012 | 20:58
Μαχητές πιστοί στον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι κατέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπάνι Ουάλιντ, περίπου 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, αφού επιτέθηκαν σε μαχητές πιστούς στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, είπε ένα από τους επικεφαλής των μαχητών.

Οι πιστοί στον Καντάφι ένοπλοι ανέμιζαν πράσινα λάβαρα --σύμβολο πίστης στον συνταγματάρχη-- στην πόλη. "Ελέγχουν την πόλη πλέον. Περιπλανιούνται στην πόλη", είπε το στέλεχος των ένοπλων που είναι πιστοί στο νέο καθεστώς μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 μαχητές, που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και 20 τραυματίστηκαν.

Κάτοικος της πόλης είπε ότι οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό, περιλαμβανομένων αντιαρματικών 106 χιλιοστών.

'Αλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι οι μάχες έχουν σταματήσει και οι μαχητές που πρόσκεινται στο προηγούμενο καθεστώς ελέγχουν το κέντρο της Μπάνι Ουάλιντ.

Η πόλη ήταν μια από τις τελευταίες που παραδόθηκαν στους εξεγερμένους και πολλοί από τους κατοίκους τους αντιτίθενται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας είπε ότι κινητοποιούνται μαχητικά για να σπεύσουν στην Μπάνι Ουάλιντ και στην Τρίπολη υπήρχαν ενδείξεις αύξησης των μέτρων ασφαλείας.

Ωστόσο, ο Λίβυος Υπουργός Εσωτερικών Φάουζι Αμπντελάλι διέψευσε ότι η επίθεση εναντίον της Μπάνι Ουαλίντ σήμερα ήταν έργο οπαδών του προηγούμενου καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, λέγοντας ότι επρόκειτο για "εσωτερικά προβλήματα" σε αυτή την πόλη που απέχει 170 χλμ.
από την Τρίπολη.

"Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα μεταξύ των κατοίκων αυτής της πόλης, και είναι η αιτία για αυτό που συνέβη", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Libya, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των πέντε νεκρών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ