Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαχητικό αεροσκάφος σχεδιάζει η Τουρκία!

16.12.2010 | 14:11
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Μαχητικό αεροσκάφος τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής σχεδιάζει να κατασκευάσει η Άγκυρα. Αυτό αποκάλυψε, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Βετζντί Γκιονούλ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού, το F-35, θα είναι το τελευταίο σχέδιο συμπαραγωγής αεροσκαφών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
« Δώσαμε εντολή για να σχεδιαστεί το πρώτο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος» δήλωσε ο Γκιονούλ και διευκρίνισε « θα είναι αεροσκάφος νέας γενιάς. Τα F-4 έχουν συγκεκριμένα χρόνια ζωής. Όταν λήξη αυτή, το νέο αυτό τουρκικό μαχητικό θα πετά μαζί με τα F-16 και τα F35.
Δημοσιογράφοι ρώτησαν αν το νέο τουρκικό μαχητικό θα είναι δημιούργημα συνεργασίας με τη Νότιο Κορέα που ετοιμάζει και αυτή διό της μαχητικό.
Ο τούρκος υπουργός δήλωσε « Η Νότιος Κορέα στο θέμα αυτό είναι μερικά χρόνια πιο μπροστά από εμάς. Θα μπορούσαμε να το παράγουμε και δεν είμαστε αδιάφοροι γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Όμως η απόφαση που έχουμε πάρει είναι να παράγουμε ένα εθνικό , δικό μας μαχητικό αεροσκάφος.»

Ο Βεζντί Γκιονoύλ, δήλωσε επίσης ότι για κάποια περίοδο η Τουρκία είχε διαπραγματευτεί για την αγορά Eurofighter, αλλά για «κάποιους άλλους λόγους» το θέμα αυτό έχει κλείσει.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ