Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαύρο σκοτάδι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για τα 400 εκατομμύρια που πληρώσαμε.

18.05.2011 | 15:58
Τα είπαν ,τα συμφώνησαν ,μόνο λύση δεν βρήκαν! Ο ΥΕΘΑ δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του τον κ. Ιskandar Safa, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΝΑΕ κ. Boulos Hankach.

Σ΄όλα συμφώνησαν και κυρίως στο ότι τα Ναυπηγεία έχουν …προβλήματα και δεν έχουν δουλειές! Για την ακρίβεια,δεν έχουν πια ούτε μία δουλειά. Γι΄ αυτό και οι ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ ,είναι τόσο ουδέτερες και άχρωμες,άοσμες.

Η διαπίστωση των προβλημάτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,έχει γίνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες και η λύση Σάφα παρουσιάστηκε περίπου ως σωτήρια.

Τώρα η κατάσταση είναι δραματική κι έχει κάπως έτσι:
•Έχουμε πληρώσει 400 εκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια που μετά τη καταγγελία της HDW δεν θα τα δούμε ποτέ!

•Ισχυρές εγγυήσεις για να πάρουμε τα χρήματα ή μέρος έστω πίσω δεν υπάρχουν.

•Ο κ.Σάφα για πρώτη φορά φαίνεται έτοιμος να υλοποιήσει το σχέδιο που από την αρχή είχε, για “εξορθολογισμό” του αριθμού των εργαζομένων . Αυτό σημαίνει με μία λέξη: απολύσεις.Και το νούμερο που ακούγεται είναι 350,σε πρώτη φάση.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ.

Ο κ. Safa ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις του με τους Γερμανούς. Ο κ. Safa επανέλαβε ,σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΘΑ ,την επιθυμία του ομίλου που εκπροσωπεί να παραμείνει επιχειρηματικά στα ΕΝΑΕ και την Ελλάδα γενικότερα.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το ελληνικό Δημόσιο αντιλαμβάνεται πως για την επιβίωση των ΕΝΑΕ δεν αρκούν οι παραγγελίες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προωθηθούν και παραγγελίες από Πολεμικά Ναυτικά άλλων χωρών, δεδομένου ότι για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, τα ΕΝΑΕ δεν μπορούν να αναλάβουν εμπορικού χαρακτήρα εργασίες, σύμφωνα με τη γνωστή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της οποίας, βεβαίως, απαιτούνται διευκρινίσεις.
Ο κ. Safa επανέλαβε επίσης τις απόψεις του για τις προοπτικές γενικότερα του τομέα ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Τα ΕΝΑΕ κάλεσαν το ΓΕΝ και τη ΓΔΑΕΕ να ελέγξουν τη διαχείριση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών» κατά το διάστημα που τα ΕΝΑΕ λειτουργούν υπό την νέα διοίκησή τους μετά την ψήφιση του νόμου 3885/2010.

Ο κ. Safa και η διοίκηση των ENAE ανέλαβαν επίσης την υποχρέωση άμεσης και πλήρους ενημέρωσης του ελληνικού Δημοσίου για την εξέλιξη της υπόθεσης.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ