Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία. Υπέκλεπταν τηλεφωνικές συνομιλίες δημοσιογράφων

10.02.2012 | 15:31
  

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

  Σε μαζικές συλλήψεις προέβη η τουρκική αστυνομία, στα πλαίσια της προσπάθειας ανεύρεσης μελών της οργάνωσης KCK που είναι παρακλάδι του PKK. 44 άτομα συνελήφθησαν στην ξαφνική επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας στην Αντιόχεια και στα Άδανα της Νότιας Τουρκίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και πολλοί ανήλικοι και αυτές τις ώρες ανακρίνονται.

  Πάντως εντύπωση προκαλεί η είδηση που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πως δυο μέλη της ΜΙΤ στα Άδανα κλήθηκαν για ανάκριση σχετικά με τις συλλήψεις. Δυο ημέρες πριν ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης είχε καλέσει τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν για να ανακριθεί σχετικά με τις συναντήσεις στελεχών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με το PKK. O Φιντάν, είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί και επισκέφθηκε τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιούλ για να διαμαρτυρηθεί. Στην Τουρκία αρχίζει να συζητείται το θέμα των πιθανών σχέσεων των μυστικών υπηρεσιών με τους κουρδικές οργανώσεις.

  Παράλληλα η εφημερίδα Taraf, αποκαλύπτει πως η ΜΙΤ υπέκλεπτε τις συνομιλίες πολλών τούρκων δημοσιογράφων, με εντολή εισαγγελέα. Απλά η ΜΙΤ, παραπλάνησε τη δικαιοσύνη καθώς είχε δηλώσει πως οι αριθμοί ανήκουν σε ξένους υπηκόους ενώ ήταν των τούρκων δημοσιογράφων 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ