Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με RPG-7 χτύπησαν οι αντάρτες του PKK στο Χάκαρι

06.08.2012 | 15:30
Η επίθεση του ΡΚΚ στο Χακκάρι  της ΝΑ Τουρκίας είναι αποτέλεσμα συμμαχίας μεταξύ ΡΚΚ και Συρίας καθώς οι αντάρτες του ΡΚΚ χρησιμοποίησαν στην επίθεσή τους εκτοξευτές βομβίδων RPG-7 που τους προμήθευσε η Μυστική Υπηρεσία της Συρίας Muhabarat, υποστηρίζει η εφημερίδα Sabah- ένα σενάριο που πολύ βολεύει την Άγκυρα.
 

Ο τουρκικός τύπος δίνει ευρεία προβολή σήμερα στον θάνατο 6 τούρκων στρατιωτών και 2 πολιτοφυλάκων σε μάχες με τρομοκράτες του ΡΚΚ στην περιοχή του Χακκάρι της ΝΑ Τουρκία, την ίδια στιγμή που ο Τουρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε ότι κατά τις διαρκείας δύο εβδομάδων επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Σεμντιλί, έχουν εξουδετερωθεί “115 “τρομοκράτες” του ΡΚΚ και έχουν χάσει την ζωή τους 2 στρατιώτες” και πρόσθεσε: «Ορισμένα ΜΜΕ προσπαθώντας να διογκώσουν τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Σεμντιλί, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κρύβει τα πραγματικά στοιχεία των απωλειών του στρατού, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο τουρκικός στρατός ποτέ δεν θα αποκρύψει τον αριθμό των μαρτύρων του».
 Η Hurriyet αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου “τρείς ομάδες τρομοκρατών του ΡΚΚ επιτέθηκαν στο φυλάκιο του στρατού κοντά στην πόλη Τσουκούρτζα . Κατά την επίθεση έχασαν την ζωή τους 6 στρατιώτες, 2 πολιτοφύλακες , ενώ τραυματίστηκαν 15 στρατιώτες, ένας πολιτοφύλακας και 6 πολίτες που διέμεναν κοντά στο φυλάκιο. Επειτα από την επίθεση αποκαλύφθηκε ότι σκοτώθηκαν 14 τρομοκράτες του ΡΚΚ”.
 
Η Turkiye αναφέρει ότι το ΡΚΚ εξαπέλυσε την επίθεση στο Χακκάρι για να συνδράμει τους “τρομοκράτες του ΡΚΚ που έχουν παγιδευτεί στην περιοχή του Σεμντιλί όπου οι μάχες συνεχίζονται για 14η μέρα”.
 
Η Hurriyet αναφέρει ότι η επίθεση έγινε έπειτα από την δήλωση του ηγέτη του ΡΚΚ κ. Μουράτ Καραγιλάν ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν και το Ιράκ. Η εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι οι τρομοκράτες του ΡΚΚ δεν εγκαταλείπουν την περιοχή παρά τις σοβαρές απώλειες που υφίστανται.
 
Στο μεταξύ τον Ασσαντ  κατηγορεί ο κ. Ερντογάν για την επίθεση του ΡΚΚ στο Χακκάρι.Η Milliyet  αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ Νετζντέτ Οζέλ για τον θάνατο των τούρκων στρατιωτών, υπογράμμισε “την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και αναφέρθηκε σε «ξένες χώρες που κινούν τα νήματα της τρομοκρατίας».

Επίσης σε χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση στον σταθμό  ΑΤV ο κ. Ερντογάν  χωρίς να τις κατονομάσει ,αναφέρθηκε σε χώρες της περιοχής, αλλά και χώρες της Δύσης που υποστηρίζουν το ΡΚΚ . Επίσης υπογράμμισε ότι στελέχη του ΡΚΚ υποστηριζόμενα από το καθεστώς Ασσαντ επιχειρούν να διεισδύσουν στην Τουρκία και πρόσθεσε : « Το Καντίλ είναι μια από τις προβληματικότερες περιοχές. Δεν έστειλα τον Τ/ΥΠΕΞ στο βόρειο Ιράκ για το τίποτα».
 

  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ