Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επίθεση απειλούν "χάκερς" τον αμερικανικό στρατό.

09.03.2011 | 00:14
 Έρευνα διατάχθηκε μετά τις απειλές για ηλεκτρονικές επιθέσεις στο διαδίκτυο κατά του δικτύου μίας αμερικανικής βάσης, όπου βρίσκεται κρατούμενος ο οπλίτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται πως διοχέτευσε απόρρητα έγγραφα στη WikiLeaks, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

   

Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της ομάδας ‘χάκερ’ Anonymous, η οποία εκδήλωνε την πρόθεσή της να προσβάλει τα δίκτυα της βάσης των Πεζοναυτών στο Κουάντικο, τονίζει η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

   

«Η βάση Κουάντικο και οι στρατιωτικές φυλακές είναι εις γνώση και έχουν ενημερώσει τις ομοσπονδιακές αρχές, τις επιφορτισμένες με τη διατήρηση της τάξης», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντέιβιντ Λάπαν.

   

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι «πειρατές του διαδικτύου» σκόπευαν να διεισδύσουν στο Ιντερνέτ του προσωπικού της φυλακής όπου κρατείται ο Μάνινγκ και να επιτεθούν στην ιστοσελίδα και τις τηλεφωνικές συνδέσεις της βάσης, προκαλώντας τη συμφόρησή τους.

   

Η Anonymous έχει διατρανώσει από το περασμένο φθινόπωρο την πρόθεσή της να τιμωρήσει όλους όσους αντιτίθενται στη λειτουργία της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας WikiLeaks και ήδη είχε επιτεθεί τον Νοέμβριο στους ιστοτόπους της Mastercard και της Visa, οι οποίες είχαν αποφασίσει να μην επιτρέψουν να κατατεθούν μέσω των καρτών αυτών χρηματικές εισφορές στη WikiLeaks, μετά τη δημοσίευση των αμερικανικών απορρήτων εγγράφων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ