Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Με την άδειά μας πέταξαν οι Τούρκοι στη Μακεδονία".

20.01.2011 | 04:17
Την εκδοχή ότι τα τρία τουρκικά ελικόπτερα που πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από τη Μακεδονία ,είχαν την άδεια της Ελλάδας,υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελλόπουλου στη Βουλή.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΓΕΑ χορήγησε διπλωματική άδεια υπέρπτησης τριών τουρκικών ελικοπτέρων στις 5.12.2010 για τη μετάβασή τους στην Αλβανία και στις 19.12.2010 για την επιστροφή τους στην Τουρκία”,υποστηρίζει στην απάντησή του ο κ.Βενζέλος διευκρινίζοντας ότι “τα Τουρκικά ελικόπτερα ήταν ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης (SAR) και δεν έφεραν οπλισμό ή άλλο σύστημα τακτικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου. Μετείχαν δε από κοινού με Ελληνικά ελικόπτερα σε ανθρωπιστική επιχείρηση παροχής βοήθειας και εκκένωσης περιοχών λόγω των πλημμυρών στην Αλβανία”.

Για να δείξει ότι όλα ήταν εις πλήρη γνώση της Ελλάδας ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε ότι “τα Τουρκικά ελικόπτερα και κατά την μετάβασή τους και κατά την επιστροφή τους στάθμευσαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» για ανεφοδιασμό και τον έλεγχο των αρμοδίων Ελληνικών κρατικών αρχών”.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ