Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Νικαράγουα και Κόστα Ρίκα για ένα ...λαθος του Google

15.11.2010 | 11:54
Ένα λάθος του google – maps, παραλίγο να ξεκινήσει πόλεμο στη Κεντρική Αμερική, ανάμεσα σε Κόστα Ρίκα και Νικαράγουα.
Η σύρραξη ακόμη δεν έχει αποφευχθεί εντελώς και οι στρατιώτες των δύο χωρών βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη .
Τι ακριβώς έχει συμβεί? Η υπηρεσία της google, το google – maps, σε χάρτη που παρουσιάζει δείχνει μία διεκδικούμενη περιοχή από Νικαράγουα και Κόστα Ρικα να ανήκει στη ...Νικαράγουα, η οποία έσπευσε να στείλει στρατιώτες και να την καταλάβει.

Τώρα η Νικαράγουα αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματα της παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως κατέλαβε την περιοχή επειδή την παρουσίαζε σαν δική της η υπηρεσία του google. Ο αντιπρόεδρος της νικαραγουανής κυβέρνησης Χάιµε Μοράλες Καράτσο απέρριψε την απαίτηση της Κόστα Ρίκα να αποσυρθούν 50 στρατιώτες της από το νησί Καλέρο, στις ακτές του Ατλαντικού. «∆εν µπορούµε να εισβάλουµε στη δική µας περιοχή», είπε.
Παλιά κόντρα
Τα δύο κράτη της Κεντρικής Αµερικής διεκδικούν το νησί εδώ και δύο αιώνες και η Κόστα Ρίκα ζήτησε την παρέµβαση του Οργανισµού Αµερικανικών Κρατών. Ο γ.γ. του Οργανισµού Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλζα επισκέφθηκε και τις δύο χώρες την περασµένη εβδοµάδα και πέταξε πάνω από το νησί.
Η ιστοσελίδα Google αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώµη, όµως µέχρι να γίνει αυτό η Νικαράγουα είχε στείλει τα στρατεύµατά της στο νησί και η Κόστα Ρίκα που διέλυσε τον στρατό της το 1948 έστειλε σε µια κοντινή πόλη περίπου 70 αστυνοµικούς.
 
Το Google Maps ενεπλάκη και σε µια άλλη εδαφική διαφορά αυτή την εβδοµάδα, όταν αποδείχθηκε ότι έδειξε πως ένα µικρό ισπανικό νησί έξω από τις ακτές του Μαρόκου ανήκει στην αφρικανική χώρα.
 
Οµως το νησί όπου υπάρχουν µόνο κατσίκες και το οποίο οι Ισπανοί αποκαλούν Περεθίλ και οι Μαροκινοί Λεϊλά, παρ’ ότι απέχει µόλις µερικές εκατοντάδες µέτρα από τις µαροκινές αρχές ανήκει στην Ισπανία εδώ και αιώνες.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ