Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το "καλημέρα" ,ασχολήθηκε με Ελλάδα η Λαγκάρντ.

29.06.2011 | 05:58
Από τα πρώτα πράγματα στα οποία αναφέρθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ σχεδόν αμέσως μόλις διορίστηκε στη θέση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα. Και δεν ξέχασε τις... ευρωπαϊκές καταβολές της, ζητώντας συναίνεση και εθνική ενότητα.

"Αν έχω να στείλω ένα μήνυμα, όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι μία έκκληση στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, να ξανασυναντηθούν με πνεύμα εθνικής πολιτικής συνεννόησης με το κυβερνών κόμμα. Από αυτό εξαρτάται το μέλλον μιας χώρας", επισήμανε το νέο «αφεντικό» του ΔΝΤ.Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί κατά τρόπο ώστε ο οργανισμός να υπηρετεί τις χώρες-μέλη του "με την ίδια αποφασιστικότητα" όπως και στο παρελθόν.

"Το ΔΝΤ ήταν στην υπηρεσία των 187 χωρών μελών κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, γεγονός που το οδήγησε να εξελιχθεί βαθιά", αναφέρει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της. 

"Βασική μου προτεραιότητα θα είναι να συνεχίσει το ΔΝΤ στον ίδιο δρόμο, με την ίδια αποφασιστικότητα.

Όπως είπα στο διοικητικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκλογής, η δράση του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι η αρμόζουσα, αποτελεσματική και θεμιτή για να διασφαλίσουμε την πιο ισχυρή και στέρεη ανάπτυξη, τη μακροοικονομική σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους" συνεχίζει.

Η 55χρονη υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε εξάλλου ότι "την τιμά βαθιά η εμπιστοσύνη" που έδειξαν στο πρόσωπό της οι χώρες μέλη του ΔΝΤ.

"Ευχαριστώ θερμά το σύνολο των χωρών μελών του ΔΝΤ για την ευρεία υποστήριξή που μου προσέφεραν και εκφράζω το σεβασμό και την εκτίμησή μου για το συνάδελφο και φίλο Αγκουστίν Κάρστενς", το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού που ήταν ο μοναδικός αντίπαλός της για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, κατέληξε.

Σε άλλο μήνυμά της, στο Twitter, η Λαγκάρντ ανακοίνωσε την εκλογή της λέγοντας ότι αισθάνεται "τιμή και χαρά" για την απόφαση.Συγχαρητήρια από τον αντίπαλο
Ο διοικητής της Τράπεζας του Μεξικού (Banxico) Αγκουστίν Κάρστενς χαιρέτισε το διορισμό της 55χρονης αντιπάλου του χαρακτηρίζοντάς την "πολύ ικανή".


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ