Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το ζόρι τζαμί θέλουν την Αγιά Σοφιά

22.08.2012 | 00:23
Ξανά-μανά τα περί μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και τις σχετικές προσευχές για αυτό  ακραίων στοιχείων της Τουρκίας μπροστά στο Μνημείο της Χριστιανοσύνης και του Βυζαντίου. 
 
Η εφημερίδα Σαμπάχ  γράφει ότι ομάδα από μέλη των των Εστιών Αλπερέν (σ.σ.ακροδεξιοί) της Κων/λης έκαναν την προσευχή της Εορτής του Μπαϊραμίου μπροστά στο Μουσείο της Αγίας Σοφίας στην Κων/λη. Η ομάδα έκανε προσευχή όπως και σε προηγούμενες Εορτές μπροστά στο Μουσείο της Αγίας Σοφίας το οποίο είναι κλειστό στο προσκύνημα.
Ο πρόεδρος της ομάδας Χουσεϊν Ακτάς είπε: « Το τέμενος της Αγίας Σοφίας επί χρόνια ήταν κορώνα του ισλαμικού κόσμου και πρόσφερε επι εκατοντάδες χρόνια υπηρεσίες στον ισλαμικό κόσμο. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας χωρίς να υπολογίζεται ο Πορθητής και ο ισλαμικός κόσμος μετετράπη σε Μουσείο και το θέμα αυτό δεν ήρθε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη από καμία κυβέρνηση. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας παρέμεινε επι χρόνια κλειστό στο προσκύνημα. Θα πρέπει να διορθωθεί το λάθος το ταχύτερο δυνατό».
 
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Cumhuriyet  ειδησεογραφικά  με τον τίτλο «Προσευχή Μπαϊραμίου μπροστά στην Αγία Σοφία» 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ