Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με υπόγειο τείχος πάνε να σταματήσουν τη ραδιενέργεια οι Ιάπωνες,

23.04.2011 | 11:59
Η εταιρία Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σχεδιάζει να κατασκευάσει υπόγειο τείχος γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί ζημιές για να αποτρέψει τη διαρροή στη φύση μολυσμένου νερού, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Asahi.

   

Για το σκοπό αυτό και για να φθάσουν σε στεγανό έδαφος, οι εργάτες του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι 1, το οποίος βρίσκεται περίπου 250χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο, θα πρέπει να σκάψουν σε βάθος 15 μέτρων. 

   

Μετά τον ισχυρό σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, η Τepco έρριξε χιλιάδες τόννους θαλάσσιου και στη συνέχεια γλυκού νερού στους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές χρησιμοποιημένου καυσίμου για να να εμποδίσει την υπερθέρμανσή τους.

   

Μέρος του μολυσμένου πλέον νερού πλημμύρισε την αίθουσα των τουρμπίνων των αντιδραστήρων και πέρασε στις υπόγειες σωληνώσεις. Στις αρχές Απριλίου πολλές εκατοντάδες τόννοι του μολυσμένου νερού κατέληξαν στον Ειρηνικό Ωκεανό από μια ρωγμή, η οποία στη συνέχεια σφραγίστηκε.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ