Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,αποχωρεί κι αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για νέο κόμμα

04.01.2012 | 15:01
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι ,ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το κόμμα που τον εξέλεξε και παρά τα συνεχή ατοπήματά του δεν τόλμησε να τον διαγράψει!

Με μια τουλάχιστον παράδοξη ανοχή ο Γ.Παπανδρέου αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.Ξυνίδης και Πεταλωτής,σφύριζαν αδιάφορα κάθε φορά που ο κ.Μάταντζι μιλούσε για την “τουρκική μειονότητα”. Τώρα ο κ.Μάταντζι ανακοίνωσε,ότι “η μειονότητα πλέον πρέπει να αφήσει τα παλιά πίσω, και να σκεφτεί να πάει μπροστά με νέους πολιτικούς σχηματισμούς”.

Ο Μάντατζι μιλώντας σε δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου είπε πως “ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε”.Δεν ξέρουμε τι υποσχέσεις υποννοεί ο κ.Μάντατζι ούτε τι εννοεί “εθνικιστικό κομμάτι”.Ίσως ο κ.Μάντατζι έχει λησμονήσει εδώ και καιρό ότι η Θράκη είναι κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.

Τα σπουδαία θα μας τα πει ο κ.Μάντατζι τον Φεβρουάριο.Μέχρι τότε λέει θα περιμένει μήπως υπάρξει “μια διαφορετική πολιτική στάση και οδό”! Ο Μάντατζι είπε πως είναι ανάγκη να αρχίσουν συζητήσεις για την χάραξη ενός νέου πολιτικού οδικού χάρτη για την μειονότητα, και πως ο ουσιαστικός σκοπός της αποψινής συγκέντρωσης ήταν η έναρξη αυτής της διαδικασίας.


“Στον κόσμο όλα αλλάζουν , τα παλιά μένουν πίσω. Πιστεύω πως ως μειονότητα μέσα στον κόσμο που εξελίσσεται, πρέπει να κάνουμε για λογαριασμό μας τις απαραίτητες αλλαγές για να μην μείνουμε πίσω. Πρέπει να αντιληφθούμε πως με τις παλιές δομές σκέψης, με τα παλιά πολιτικά σχήματα και ιδέες, δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά. Πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε το πώς θα σωθούμε από αυτή την κατάσταση.

Εγώ αρχίζω αυτή την συζήτηση. Η μειονότητα πλέον πρέπει να ανανεωθεί σε κάθε θέμα. Το πρώτο βήμα για αυτήν την ανανέωση πρέπει να το αρχίσει στο πολιτικό πεδίο. Αυτή είναι η άποψη μου. Ο καθένας πρέπει να μετάσχει με την άποψη του σε αυτό και να καταβάλουμε προσπάθειες για την ανεύρεση του πιο σωστού. Είναι φανερό πως με παλιές, αναχρονιστικές δομές και σχηματισμούς δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά”,είπε στο “μανιφέστο” του ο κ.Μάντατζι που έκλεισε κάνοντας και τις εξής συστάσεις προς την Ελλάδα:


“Η Ελλάδα πρέπει να κάνει βήματα για την διευθέτηση των μειονοτικών θεμάτων”,είπε εκφράζοντα … τον θαυμασμό του για τα βήματα που έκανε η Τουρκία απέναντι στις μη μουσουλμανικές μειονότητες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ