Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεντβιέτεβ:"Οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ"

24.11.2011 | 00:43
Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα στοχεύσει με πυραύλους της το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη , εάν η Μόσχα δεν μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ σχετικά με το που θα αναπτυχθεί το σύστημα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο χρόνος δεν έχει τελειώσει για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν έλαβαν υπόψη τις ρωσικές ανησυχίες.

Η δήλωσή του, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, έρχεται ένα χρόνο μετά από τη συνάντησή του με τους επικεφαλείςς των κρατών του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα και πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι πρόθυμη να εξετάσει την περίπτωση προσχώρησής της στην αντιπυραυλική άμυνα, ως ισότιμος εταίρος.

Το αμερικανικό σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο άρχισε από την κυβέρνηση Ρέιγκαν, “μεταμορφώθηκε” πριν από δύο χρόνια σε ένα προτεινόμενο σύστημα αναχαίτισης που θα αναπτυχθεί σε στεριά και σε θάλασσα σε όλη την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει ότι το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για την προστασία από πυραύλους του Ιράν, και θέλει τη συμμετοχή της Ρωσίας. Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Μόσχα υποστηρίζουν ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν εύκολα να στραφεί εναντίον της Ρωσίας.


Ο Μεντβέντεφ είπε ότι έχει διατάξει την εγκατάσταση ενός συστήματος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στο Καλίνινγκραντ, το δυτικότερο θύλακα της Ρωσίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μεγάλη καχυποψία μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας για την αντιπυραυλική

Wikileaks για Ντόρα:"Εκπλήρωσε άμεσα το αίτημά μας", για δήλωση υπέρ αντιπυραυλικής
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ