Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ: Η επίλυση της κρίσης χρέους θα διαρκέσει πολλά χρόνια

29.10.2011 | 18:42
Στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μιλώντας χθες στον σύνδεσμο γερμανών επιχειρηματιών της Χριστιανικής Ένωσης τόνισε ότι η επίλυση της κρίσης χρέους θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

Σχεδόν δραματικός ήταν ο τόνος που επέλεξε η Αγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στο σύνδεσμο χριστιανοδημοκρατών επιχειρηματιών στο Ντέγκεντορφ της Βαυαρίας, μεταδίδει η DEUTSCHE WELLE. Αν δεν ενωθούν οι Ευρωπαίοι, είπε η καγκελάριος, δεν θα έχουν καμία πιθανότητα απέναντι σε 1,3 δισεκατομμύρια Κινέζους, 1,2 δισεκατομμύρια Ινδούς αλλά και αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό και η Βραζιλία, που επιδεικνύουν μεγάλο δυναμισμό. Και εδώ ακριβώς, στην εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, υποστήριξε η Αγκελα Μέρκελ, βρίσκεται το νέο νόημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που αρχικά ξεκίνησε ως ένα μέσο για την πρόληψη του πολέμου στην Ευρώπη.

Όχι στο «κούρεμα» και σε άλλες χώρες
Αναφορικά με την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η περίπτωση κουρέματος του χρέους και άλλων κρατών της ευρωζώνης. Γι αυτό το λόγο, συμπλήρωσε η καγκελάριος, ήταν αναγκαία η μόχλευση του Μηχανισμού στήριξής, κάτι που τον καθιστά πιο αποτελεσματικό. H καγκελάριος επέμεινε στην τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ, επειδή μόνον έτσι μπορούν στον μέλλον να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτούς που παραβιάζουν τα κριτήρια σταθερότητας.


Το 54% των Γερμανών πολιτών αντίθετο στο «κούρεμα»
Η Αγκελα Μέρκελ ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών δείχνει δημοσκόπηση του ZDFΟ στόχος της ομιλίας Μέρκελ είναι η ανάκτηση της πολιτικής εμπιστοσύνης των Γερμανών πολιτών, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο την κρίση στην ευρωζώνη.
Το πολιτικό βαρόμετρο του 2ου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF) δείχνει ότι μετά τη Σύνοδο το 51% των Γερμανών πολιτών δηλώνει ευχαριστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ χειρίζεται την κρίση. Την ίδια στιγμή, όμως, το 54% των Γερμανών είναι αντίθετο στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ μόλις το 24% των πολιτών πιστεύει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ