Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά το Σαρκοζί στόχος και η Μέρκελ. Μέχρι την καγκελαρία έφτασε η βόμβα

02.11.2010 | 18:16
-        Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο δέμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας
- 'Εκρηξη στις πρεσβείες της Ρωσίας-Ελβετίας και ελεγχόμενες σε Βουλή, Ριζάρη και στην πρεσβεία της Βουλγαρίας
- Οδηγίες από την αστυνομία: Πως να εντοπίσετε ένα ύποπτο δέμα  

-        Συναγερμός έχει σημάνει σε αντιτρομοκρατική και αστυνομία. Φαίνεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να αποστείλουν και άλλους φακέλους, άγνωστο πόσους αν και το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένα ύποπτο δέμα εστάλη στη Μέρκελ και έχει σημάνει συναγερμός. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι ασφαλείας στη Γερμανία εντόπισαν εκρηκτικά μέσα στον φάκελο για την Μέρκελ, ενώ τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ύποπτο δέμα εστάλη από την Αθήνα.

'Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να "τσεκάρουν " οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα - βόμβες.

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο δέμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Τελικά περιείχε έγγραφα. 'Αγνωστος σταμάτησε στην είσοδο του αεροδρομίου και άφησε ένα δέμα στον φρουρό. Εκείνος το θεώρησε ύποπτο και ειδοποίησε την αντιτρομοκρατική.
Η τελευταία όχι ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 2.30 στην πρεσβεία της Ρωσίας, ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Οι υπάλληλοι κατάλαβαν έγκαιρα οτι ένας από τους φακέλους ήταν ύποπτος τον απομάκρυναν και σε λίγα λεπτά εξερράγη.

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε την ίδια ώρα και στην οδό Ριζάρη στην εταιρεία κούριερ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.

Νωρίτερα κούριερ που πήγε να παραδώσει δέματα στο Μέγαρο Μαξίμου είπε στους άνδρες ασφαλείας οτι μετέφερε ένα δέμα με προορισμό την πρεσβεία της Χιλής αλλά του είχε φανεί ύποπτος. Ο φάκελος ελέγχθηκε από τους άνδρες ασφαλείας και αμέσως εστάλη για να εξουδετερωθεί στον προαύλιο χώρο της Βουλής όπου υπάρχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Η πρεσβευτής της Χιλής στην Ελλάδα Κάρμεν Ιμπάνεθ δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο, που οι πυροτεχνουργοί της ελληνικής αστυνομίας ανατίναξαν ελεγχόμενα, ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που προοριζόταν για την ίδια.
 "Απευθυνόταν στον πρεσβευτή, στην προκειμένη περίπτωση σε μένα", δήλωσε η Ιμπάνεθ στο ραδιοσταθμό της Χιλής Radio Cooperativa.

 
Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, φάκελος - βόμβα εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας. Υπάλληλος θεώρησε ύποπτο τον φάκελο και τον πέταξε στο προαύλιο όπου και εξερράγη χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.
Η πρεσβεία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι.
Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε λίγο πριν τη μια και τέταρτο από πυροτεχνουργούς, ύποπτος φάκελος που είχε αποσταλεί στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νewsit οι υπάλληλοι της πρεσβείας θεώρησαν ύποπτο έναν φάκελο και αποφάσισαν πριν τον ανοίξουν να τηλεφωνήσουν στον αποστολέα. Έκπληκτοι άκουσαν τον υποτιθέμενο αποστολέα να τους λέει πως δεν έχει ιδέα και πως ποτέ δεν απέστειλε τίποτε στην πρεσβεία.
Όπως ήταν φυσικό ο χώρος εκκενώθηκε και οι υπεύθυνοι της πρεσβείας κάλεσαν την αντιτρομοκρατική και το ΤΕΕΜ.

Η αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις των δύο βομβιστών και να αναγνωριστούν ίσως από υπαλλήλους εταιρειών κούριερ που πιθανώς παρέλαβαν και άλλα δέματα βόμβες έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων.

 
 
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ