Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά το λουτρό αίματος,διάγγελμα Καντάφι.

22.02.2011 | 17:52
«Ο στρατηγός Καντάφι θα μιλήσει στο λαό της Λιβύης, στην Πράσινη Πλατεία», μετάδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας. Μεταδόθηκαν επίσης εικόνες από την πλατεία, όπου μικρός αριθμός διαδηλωτών βρίσκεται ήδη στην πλατεία. Επικαλούμενο την ίδια πηγή, το Sky News μετέδωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης θα ανακοινώσει πως μεταβιβάζει κάποιες από τις εξουσίες του. 

Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, θα αναθέσει την εξουσία σε τοπικές κυβερνήσεις και θα τους παραχωρήσει και τον έλεγχο των προϋπολογισμών τους. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ακριβής ώρα του διαγγέλματος Καντάφι. Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα, η ομιλία του προς το λαό προαναγγέλλονταν επί πέντε ώρες. Και όταν τελικά εμφανίστηκε, το διάγγελμά του είχε διάρκεια 26 δευτερόλεπτα.

Και μάλιστα στα αυτά 26 δευτερόλεπτα, ο επί 42 χρόνια μονάρχης της Λιβύης δεν αναφέρθηκε καν στην απόφασή του να βομβαρδίσει τον ίδιο του το λαό! Και αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές. Μάλιστα, ακόμη και κόσμος που δε μένει στην πρωτεύουσα, μετέβη στην Τρίπολη για να ενωθεί με τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, η εμφάνιση Καντάφι χαροποίησε τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, που δηλώνουν πως δε θέλουν ο Καντάφι, αλλά να μείνει στη χώρα έτσι ώστε να μπορέσουν, όταν πέσει η κυβέρνηση του, να τον δικάσουν.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκτος ελέγχου. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.

Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι μόνο στην Τρίπολη, από την Κυριακή και μετά έχουν χάσει τη ζωή τους 62 άνθρωποι. Κατά την αντιπολίτευση, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 560, ενώ αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια.

Μετά τη Βεγγάζη και το Τόμπρουκ «έπεσε» στα χέρια της αντιπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν Λίβυοι στρατιώτες, τονίζοντας πως η ανατολική περιοχή της χώρας στο σύνολό της, δε βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Μοαμάρ Καντάφι

«Όλες οι ανατολικές περιοχές βρίσκονται εκτός του ελέγχου του Καντάφι πλέον. Στρατός και λαός πορεύονται εδώ χέρι-χέρι», τόνισε εμφατικά ο πρώην ταγματάρχης Χάνι Σάαντ Μαρτζάα.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ