Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18.12.2011 | 00:42

Μετά τον Αλλάχ,ο Τούρκος σκιτσογράφος ζωγραφίζει τον "ψεύτη" Ερντογάν!Δείτε τον

Ο σκιτσογράφος που είχε “τολμήσει” να δημοσιεύσει μία γελοιογραφία του με θέμα τον Αλάχ και βρέθηκε …μπλεγμένος, “ξαναχτύπησε”! Κι αυτή τη φορά είχε στόχο τον ίδιο τον Ερντογάν,τον οποίο παρουσιάζει σαν τον Τζόκερ από τη ταινία Μπάτμαν! Ο Τούρκος αρθρογράφος Τζουνείτ Οζντεμίρ,έγραψε ένα άρθρο στην εφηερίδα Ραντικάλ,προσπαθώντας να προλάβει τα χειρότερα για τον σκοτσογράφο.Δύσκολα θα τα καταφέρει!
Ο σκιτσογράφος που είχε “τολμήσει” να δημοσιεύσει μία γελοιογραφία του με θέμα τον Αλλάχ και βρέθηκε …μπλεγμένος, “ξαναχτύπησε”! Κι αυτή τη φορά είχε στόχο τον ίδιο τον Ερντογάν,τον οποίο παρουσιάζει σαν τον Τζόκερ από τη ταινία Μπάτμαν!
Ο Τούρκος αρθρογράφος Τζουνείτ Οζντεμίρ,έγραψε ένα άρθρο στην εφηερίδα Ραντικάλ,προσπαθώντας να προλάβει τα χειρότερα για τον σκοτσογράφο.Δύσκολα θα τα καταφέρει!

Το άρθρο είναι μεταφρασμένο από τα tourkikanea.gr

Ξέρω ότι εδώ είναι μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να ζωγραφίζει ότι θέλει. Τότε γιατί εγώ ανησυχώ ;
Για χρόνια παρακολουθώ τα σκίτσα και το χιούμορ του Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ, ενώ παίρνω και τα βιβλία του. Είχα ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά την αντίδραση του θρησκόληπτου μέρους της κοινωνίας σχετικα με το σκίτσο του στο οποίο έλεγε πως “Αλλάχ δεν υπάρχει και η θρησκεία είναι ένα ψέμα”.

Το θέμα έφτασε και στα δικαστήρια , αλλά και όταν ένας Ολλανδός ρατσιστής βουλευτής την πρόσφερε στον Εγεμέν Μπαγίς εκείνος αντέδρασε λέγοντας “βάλτην στο γνωστό σου μέρος”. Και πάνω που εγώ πίστεψα πως “τα γεγονότα έκλεισαν και θα ξεχαστεί και αυτό”, Ο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ χτες έριξε ακόμη μια βόμβα. Αυτή τη φορά τίτλος της δουλειάς του είναι “Ατατούρκ δεν υπάρχει και ο Ερντογάν είναι ψέμα”.
Στην γελοιογραφία ο Ερντογάν είναι ζωγραφισμένος σαν τον Τζόκερ του Μπάτμαν, ενώ ο Ατατούρκ είναι ζωγραφισμένος σαν Μπάτμαν. Ξέρω ότι εδώ είναι μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να ζωγραφίζει ότι θέλει. Τότε γιατί εγώ ανησυχώ ; Ο λόγος της ανησυχίας μου δεν είναι η αίσθηση του χιούμορ του Ερντογάν. Και ίσως και ο Ερντογάν μόλις ενημερωθεί σχετικά να χαμογελάσει και να το προσπεράσει. Ξέρουμε ότι πλέον οι δουλειές στην Τουρκία γίνονται διαφορετικά. Πιθανότατα σύντομα θα αρχίσει οικονομικός έλεγχος στον χώρο εργασίας του Μπαχαντίρ. Αργότερα μπορεί την ώρα που πηγαίνει στο σπίτι του κάποιοι πολίτες να τον δείρουν. Η μπορεί και αυτός να υποστεί μια αστυνομική έρευνα. Μπορεί να διαρρεύσει στο διαδίκτυο μια ακατάλληλη συνομιλία ή φωτογραφία του.

Επίσης υπάρχει η στοχοποίηση του, υπάρχουν οι παράφρονες με το δάχτυλο στην σκανδάλη, υπάρχουν οι εθνικιστές, οι θρησκόληπτοι…Και τι δεν υπάρχει… Και αν μου πείτε “από πού τα ξέρεις αυτά ;”, ε αυτά πλέον είναι οι γνωστές αλήθειες της Τουρκίας. Ο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ στην πραγματικότητα τεστάρει τα όρια όχι της γελοιογραφίας αλλά της δημοκρατίας. Ποιος ξέρει μπορεί να κάνω λάθος. Η κατάσταση στο μέτωπο της δημοκρατίας “αυτή τη φορά δεν προκαλεί χαμόγελα”.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ