Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά τους ΕΜΘ,διεκδικούν βαθμούς και οι ΕΠΟΠ.Πρώτη ερώτηση στη Βουλή.

02.09.2011 | 00:38
Ήταν θέμα χρόνου. Μετά την ανακοίνωση για ρύθμιση του βαθμολογικού θέματος των ΕΜΘ,έμενε να περιμένουμε πότε θα ανακινηθεί θέμα και για τους ΕΠΟΠ. “Πρεμιέρα” έκανε ο βουλευτής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Βασίλης Οικονόμου,ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή στην οποία αναφέρει:

Μετά από πολλές παρεμβάσεις μας στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 14159/11.02.09, 16000/12.03.09, 2230/08.12.09, 10324/18.05.10 και 19244/11.07.2011) φαίνεται ότι επιτέλους δρομολογείται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μια δίκαιη λύση για την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ.

Προκειμένου όμως να προλάβουμε μια ενδεχόμενη διαμόρφωση νέων αδικιών που θα μας αναγκάσει και πάλι να επανερχόμαστε στο ζήτημα των αδικιών σε βάρος των υπαξιωματικών που προέρχονται από μη Παραγωγικές Σχολές κρίνουμε ότι στην ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για την βαθμολογική εξέλιξη των μόνιμων ΕΠΟΠ, καθώς μετά τις αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης καλούνται να υπηρετήσουν από 35 μέχρι 40 χρόνια με καταληκτικό βαθμό αυτόν του Αρχιλοχία που αποκτούν μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας. Πιστεύουμε ότι με το υπάρχον σύστημα συνταξιοδότησης είναι δίκαιο να μπορούν οι μόνιμοι ΕΠΟΠ να συνεχίσουν να προάγονται ανά 8 χρόνια και να προβλεφθεί ως καταληκτικός βαθμός αυτός του Ανθυπασπιστή ή του Ανθυπολοχαγού. Τέλος σκόπιμο θεωρείται να προβλεφθεί ειδική βαθμολογική εξέλιξη ως προς τον χρόνο εξέλιξης για όσους μόνιμους ΕΠΟΠ διαθέτουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς είναι βέβαιο ότι αυτή η κατηγορία στελεχών μπορεί και πρέπει να προσφέρει περισσότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε ρυθμίσεις σχετικά με την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΠΟΠ ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση νέων αδικιών σε βάρος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά μετά το νέο σύστημα συνταξιοδότησης και αν ναι τι θα προβλέπεται σε αυτές;

2. Σκοπεύετε να επιταχύνετε την βαθμολογική εξέλιξη όσων μόνιμων ΕΠΟΠ κατέχουν τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Αναμένουμε την απάντηση. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ