Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αθλητικά

Μέχρι τέλους η έρευνα για τους στημένους αγώνες

04.11.2010 | 09:20
Ποδοσφαιριστής φέρεται να είχε ποντάρει από 7 φορές την ίδια μέρα στον ίδιο αγώνα από 6 χιλιάδες ευρώ τη φορά!

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς 20 προέδρων ομάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων" ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και λίστα περίπου 1000 προσώπων που στοιχημάτιζαν παράνομα σε επίμαχους αγώνες μέσω ιντέρνετ, ελέγχει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση.

Η Εισαγγελέας που χειρίζεται το θέμα έχει πλέον στη διάθεση της στοιχεία από το ΣΔΟΕ για 20 τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρων ομάδων που καταγγέλλονται για στημένους αγώνες βάση της λίστας της ΟΥΕΦΑ. Προτίθεται μάλιστα μέσω της ΕΠΟ και χωρίς να ζητηθεί δικαστική συνδρομή να καλέσει σε κατάθεση για το θέμα τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Πίτερ Λιμάχερ.

Η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την Εισαγγελέα σε τέσσερα σκέλη ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα της.

Το 1ο σκέλος αφορά την διερεύνηση για στημένους αγώνες όπως περιλαμβάνονται στην λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Το 2ο σχετίζεται με την υπόθεση των μεσαζόντων και ερευνώνται τα πρόσωπα που παρείχαν πληροφορίες για εκ των προτέρων... κανονισμένα αποτελέσματα σε ματς, με ύποπτους μάνατζερ και Συνδέσμους.

Το 3ο σκέλος αφορά παίκτες που στοιχημάτισαν ιδιαιτέρως στοχευμένα, σε πρακτορεία στους επίμαχους αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα παίκτη που φαίνεται να έχει ποντάρει 7 φορές την ίδια μέρα στον ίδιο αγώνα από 6 χιλιάδες ευρώ τη φορά

Το 4ο σκέλος της υπόθεσης είναι το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, για το οποίο η Εισαγγελέας έχει στην διάθεση της λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος με 948 φυσικά πρόσωπα που φαίνεται να έγιναν πλούσιοι μέσω αυτής της διαδικασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο σκέλος αυτό είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που έπαιξε 1 εκατομμύριο ευρώ σε συγκεκριμένο αγώνα και μετά από μιάμιση ώρα κέρδισε 10!

Στο πλαίσιο της έρευνας της, η Εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους υπό διερεύνηση αγώνες.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ