Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Μην βάζετε τις ΕΔ στο παιχνίδι της πόλωσης".Ένα άρθρο με αφορμή ένα σκίτσο στην Αυγή

28.05.2012 | 02:30
Αν το μήνυμα του σκίτσου εις την πρώτη σελίδα της «ΑΥΓΗΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ήταν ήταν απλώς ρετρώ, υπό την έννοια της θεμιτής υπερβολής που μπορεί να χαρακτηρίζει την πέννα του σκιτσογράφου –και εν προκειμένω του ευρέως γνωστού Γιάννη Καλαϊτζή- το κείμενο αυτό δεν θα υπήρχε ανάγκη να γραφεί.

Όταν, όμως,εμφανίζει ένστολο να δηλώνει σε δημοσιογράφο «ΠΡΙΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ»(...), υπό την υποσημείωση «ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ» και τη συνοδεία του άσματος «...ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΑΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΗΗΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΕΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑΑ ΙΔΑΝΙΚΑΑ ΕΙΧΕ ΒΑΑΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΙΙΤΡΙΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑΑΑ...», τότε το μήνυμα είναι ανατριχιαστικό και ακατανόητο, επί τη βάσει όσων γνωρίζουμε.

Μας θυμίζει, λοιπόν, ο Γιάννης Καλαϊτζής, την αποστολή του «θεματοφύλακος των αξιών» την οποίαν είχαν ενστερνισθεί ή υποδυθεί οι στρατιωτικοί σε ανώμαλες περιόδους, όχι κατ’ ανάγκην επειδή το πίστευαν, οπότε το ανακύπτον ερώτημα είναι αν αυτός ο κίνδυνος, υπάρχει εν υπνώσει και σήμερα, 38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αν αυτό δεν συμβαίνει- και τίποτε δεν οδηγεί σε συμπέρασμα περί του αντιθέτου- τότε επιδιώκεται από κάποιους να μπουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Προσωπικό τους εις το πολωτικό παιχνίδι, το οποίο θα διογκώνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Τούτο είναι εξαιρετικώς ατυχές και τελικώς επικίνδυνο.

Ενδεχομένως να έχει ανάγκη η Αριστερά, όχι όλη, αλλά το ετερόκλητο πολιτικό άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έναν «εσωτερικό έχθρό» σε αντεστραμμένους όρους από την μετεμφυλιακή περίοδο. Αν επιτυγχάνεται κάτι με τέτοιες μεθοδεύσεις, δεν είναι παρά η «χρέωση» των στρατιωτικών και των ενστόλων εν γένει εις τη δεξιά του πολιτικού εκκρεμούς ή και δεξιότερα, πράγμα πλήρως ανυπόστατο και διόλου επιθυμητό. Οι στρατιωτικοί δεν αποτελούν σήμερα «ευγενή» κοινωνική ομάδα, είναι και αυτοί λαός με οξύτατα προβλήματα όπως όλοι μας, ιδιαιτέρως υπό τη σημερινή συκυρία, αλλά και με απαιτήσεις εργασίας πολύ ιδιαίτερες και εξόχως απαιτητικές εν σχέσει με άλλες ομάδες εργαζομένων, σκληρώς απασχολουμένων επίσης. Αν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό, ας περιορίσουν την άγνοια ή την ημιμάθεια –πράγμα χειρότερο- εις τον εαυτόν τους.

Είναι προφανές ότι, εις το χώρο το ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ τουλάχιστον, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή να υπερασπίζεσαι νυχθημερόν την Πατρίδα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ώστε να μην σε εμπλέκουν σε ολισθηρές ατραπούς. Άραγε δεν υπάρχει Κλαούζεβιτς εις την Κουμουνδούρου ή υπάρχουν πολλοί, από πολλές σχολές, και αδυνατούν να συμφωνούν ώς σώμα, ώς Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αριστεράς;
Προσωπικώς, φίλε Γιάννη Καλαϊτζή, φρονώ ότι ατύχησες με το σημερινό σου σκίτσο.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης 

 

ΣΧΟΛΙΑ