Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Μην μας κουνάτε το δάκτυλο κ.Πάγκαλε"

18.08.2012 | 00:25
Του Δρ. Ιωάννη Παρίση
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
yiannis@parisi.gr


Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς με πολλά επιχειρήματα στην αμετροέπεια (ή πονηριά ίσως;) του κ. Πάγκαλου. Θα μπορούσε και να τον αγνοήσει, αν τα χειραγωγούμενα ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόβαλαν αυτόν και το βιβλίο του, σε σημείο ώστε πολλοί Έλληνες πολίτες να επηρεάζονται και να αισθάνονται συνένοχοι στο διαχρονικό έγκλημα (πολιτικών και άλλων).

Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Πάγκαλος πρωτοείπε την φράση «μαζί τα φάγαμε», είχε δηλώσει: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Στην ουσία τι μας είπε ο κ. Πάγκαλος: «Σας βολέψαμε στο Δημόσιο, σας κάναμε ανθρώπους και τώρα μας βρίζετε; Δεν ντρέπεστε;».
Του απαντώ:

Ώστε έτσι κύριε Πάγκαλε… Μαζί τρώγαμε την «πίττα» και ξεκοκαλίζαμε τα «κοψίδια»!!!. Στο ίδιο τραπέζι καθόμασταν ΕΜΕΙΣ κι’ ΕΣΕΙΣ!!! Αλλά ΕΜΕΙΣ κύριε Πάγκαλε ήμασταν απέναντι και απλά… βλέπαμε. Μέσα στο φαγοπότι και στον οίστρο της βουλιμίας σας ούτε καν μας προσέξατε. Έτσι μείνατε με την εντύπωση ότι… τρώγαμε. Τώρα μας φορτώνετε και ευθύνες. Προσπαθείτε να μας εμφανίσετε ως συνενόχους στο έγκλημα. Θύτες και θύματα στο ίδιο εδώλιο.

Είναι αλήθεια ότι κάποιους τους φωνάξατε κοντά σας, να δοκιμάσουν μερικά κοψίδια ή κάποιο επιδόρπιο. Κάτι λίγο, όσο για να τους καλοπιάσετε και να τους καταντήσετε του χεριού σας. Τους βάλατε στις αμαρτωλές ΔΕΚΟ ή τους κάνατε αργόμισθους και αεριτζήδες του κομματικού στρατού σας. Μερικούς, πιο λίγους, τους φωνάξατε πιο κοντά στην πίτα. Τους κάνατε «προέδρους», «συμβούλους», «εργατοπατέρες», «αγροτοπατέρες»… Στην ουσία πληρώνατε τους «υπηρέτες» σας και το «στρατό» σας… Όμως οι πολλοί, τα εκατομμύρια, στεκόμασταν απέναντι και… απλά βλέπαμε. Αυτό ήταν το λάθος μας. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δικαιούστε να μας ενοχοποιείτε και να μας ρίχνετε ευθύνες: ότι απλά βλέπαμε, και δεν σας πήραμε με τις πέτρες και ότι άλλο βρίσκαμε μπροστά μας.

Αν κάποιοι – πολλοί ίσως – βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, να φοροδιαφύγουν, να κλέψουν, να αποκτήσουν μαύρο χρήμα, κλπ, το έκαναν εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία κράτους ή επειδή κάποιοι από σας τους κάλυπταν. Τη λειτουργία του κράτους και τα όρια τα ρυθμίζουν οι ηγέτες που ασκούν εξουσία – αυτοί που νομοθετούν, κυβερνούν και δικάζουν– και όχι οι ανώνυμοι πολίτες. Με στόχο την αθώωση της συντεχνίας σας – ή/και τον συμψηφισμό ευθυνών - επιχειρείτε να ενοχοποιήσετε τον κάθε Έλληνα πολίτη. 

Ας ελπίσουμε ότι τώρα που καταλάβαμε το φταίξιμό μας, τώρα που σας πήρε χαμπάρι και ο πλέον εύπιστος πολίτης αυτής της χώρας, να πράξουμε ότι πρέπει ώστε να μην έχετε λόγο να μας ξαναπείτε φταίχτες. Να πάψουμε να παραμένουμε αμέτοχοι και νωθροί απέναντι σε όλα όσα μαγειρεύονται στην πλάτη μας, αλλά να στείλουμε εκεί που του πρέπει όποιον ασχημονεί εις βάρος μας και εις βάρος της Πατρίδας.

«Η πολιτική μας εκδικείται», γράφει ο Σταύρος Λυγερός στην Καθημερινή, «επειδή πάψαμε να είμαστε επί της ουσίας πολίτες. Εκφυλισθήκαμε σε ψηφοφόρους-πελάτες των κομμάτων, είτε κλειστήκαμε αυτάρεσκα στον κάθε μικρόκοσμό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήσαμε να καθορίζουν τις τύχες μας συνήθως θλιβεροί και ενίοτε άθλιοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα ανερυθρίαστα κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία.»

Μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο κύριε Πάγκαλε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Περί εθνικισμού!Πλεύρης- Μιχαλολιάκος εναντίον Πάγκαλου-Γιανναρά.Δείτε το βίντεο
 
Μπαγίς:ο...Πάγκαλος της Τουρκίας!

Ο Πάγκαλος δεν θέλει παρελάσεις,λέγοντας "ότι μόνο εδώ γίνονται".Δεν τα ξέρει καλά 

ΣΧΟΛΙΑ