Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

"Μην στείλετε άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν"

23.10.2010 | 16:56
Για πρόθεση αποστολής περισσότερων ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν καταγγέλει τη κυβέρνηση η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνση:
"Αυτό αποκαλύπτουν οι κοινές δηλώσεις που έκαναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν μετά τη συνάντησή τους  που είχαν στο ΥΠΕΘΑ, επ' ευκαιρία της επίσκεψης του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ. Δια μέσου αυτών έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα θα αυξήσει τη συμμετοχή  της με περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους στο Αφγανιστάν. Αυτή είναι η ελληνική συμβολή που στοχεύει στην ενίσχυση μιας διεφθαρμένης-αυταρχικής κυβέρνησης και στρέφεται ενάντια στον αφγανικό λαό που είτε ενισχύει ποικιλοτρόπως την Αντίσταση είτε αναζητά απελπισμένο ένα καλύτερο αύριο μεταναστεύοντας. Ενισχύοντας το ΝΑΤΟ «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγει στο Αφγανιστάν και που παράνομα επεκτείνει και στο Πακιστάν, τρομοκρατώντας και δολοφονώντας τους λαούς της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα ο Α. Φ. Ράσμουσεν δήλωσε: «Μέσω της εκπαίδευσης των Αφγανών στρατιωτών και αστυνομικών θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις συνθήκες για την αποχώρηση των στρατευμάτων μας, όταν οι Αφγανοί θα είναι σε θέση να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη της διοίκησης. Ως εκ τούτου, η αποστολή της εκπαίδευσης είναι σημαντική και εκτιμώ πάρα πολύ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεισφέρει περισσότερους εκπαιδευτές στην αποστολή μας». 
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη για το ειρηνικό περιεχόμενο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων  στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, η ίδια η περιγραφή της αποστολής αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο: έλεγχος και φρούρηση του σημαντικότατου για το ΝΑΤΟ, αεροδρομίου της Καμπούλ, συνοδεία Νατοϊκών εφοδιοπομπών, εκπαίδευση αστυνομικών, αλλά και στρατιωτικών σχηματισμών από Έλληνες αξιωματικούς, που φυσικά τους συνοδεύουν στα πεδία των μαχών, στις οποίες συμμετέχουν! Ποιος ξεχνά εξάλλου, ότι και η αμερικανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το ίδιο κόλπο για να παραπλανήσει τον λαό, ονόμαζε την αποστολ στρατευμάτων στο Βιετνάμ, Συμβούλους."
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ