Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα ΔΗΜΑΡ σε Παναγιωτόπουλο: "Μην κάνετε κομματικές κρίσεις"

17.07.2012 | 20:52
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ''Δημοκρατικής Αριστεράς''  υπό τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Άμυνας  κ.Βασ. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Π.Παναγιωτόπουλο έγινε σήμερα μετά από αίτημα της ΔΗΜΑΡ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΔΗΜΑΡ - στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και η Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ.Μαρία Γιαννακάκη -οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέλυσαν στον Υπουργό τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς  για την δομή και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.Τονίστηκε συγκεκριμένα ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πεδίο «κομματικής λαφυραγώγησης» σημειώνοντας κατηγορηματικά την επιθυμία της να μην υπάρξουν κομματικού τύπου παρεμβάσεις στην εξέλιξη των στελεχών και στις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως γινόταν στο παρελθόν. 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ.Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασε, κατά την ανακοίνωση,  την επιφύλαξη της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Επίσης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν το πολιτικό και το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ).
Η Δημοκρατική Αριστερά επιβεβαίωσε τη θέση της για μη περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ειδικά Μισθολόγια) προτείνοντας την περιστολή λειτουργικών δαπανών (πχ περιορισμός στρατοπέδων).
Τέλος τέθηκαν και τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ και ΕΑΒ) καθώς και τα προβλήματα βιωσιμότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η << συνάντηση ήταν εποικοδομητική και υπήρξε κατανόηση για τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς εκ μέρους του Υπουργού>. και ότι η  Δημοκρατική Αριστερά θα παρακολουθεί μέσα από το Κοινοβούλιο και μέσω των οργάνων της την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας με στόχο την υλοποίηση των θέσεων και των δεσμεύσεων της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης Συνεργασίας.     
   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ