Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητροπολίτης εναντίον ΥΕΘΑ:"Αν κλείσετε το τάγμα μου ,κόβουμε κάθε επαφή"!

10.12.2010 | 05:34


Όλα τα ΄χε η περιβόητη πλέον αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων,οι αντιδράσεις της Εκκλησίας της έλειπαν. Κι όμως όπως μας ενημέρωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως,Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας,διαφωνεί με το κλείσιμο του 583 Τάγμα Πεζικού Κονίτσης!

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης απειλεί μάλιστα ότι αν το κλείσιμο πραγματοποιηθεί ,τότε θα διακόψει κάθε επαφή με τους κυβερνώντες! Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ "ο ιεράρχης εκφράζει την αντίθεση του υποστηρίζοντας ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας από την ανεξέλεγκτη δράση των Αλβανών εγκληματιών. Φρίττει κανείς από τον σκοταδισμό και την τύφλωση  ενός ιερωμένου που χαρακτηρίζει με τρόπο προκλητικό έναν ολόκληρο λαό. Τρομάζει κανείς όταν συνειδητοποιεί ότι ένας άνθρωπος που τάχθηκε να διαδώσει το λόγο της αγάπης, όπως υποστηρίζει η Εκκλησία, στην πραγματικότητα κηρύττει το Μίσος".
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Μητροπολίτης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Εν Δελβινακίω τη 6η Δεκεμβρίου 2010
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :  «Τον τελευταίο καιρό μία φήμη, αυτόχρημα εφιαλτική, διατρέχει ολόκληρη την ακριτική μου Επαρχία. Η φήμη λέει, ότι Το 583 Τάγμα Πεζικού Κονίτσης οσονούπω καταργείται.
Αν, ο μη γένοιτο, η φήμη επαληθεύση και το 583 Τ.Π. καταργηθή, αυτό θα αποτελέση θανάσιμο πλήγμα για την περιοχή μας.  Ήδη, κάποιες Υπηρεσίες έχουν καταργηθή.  Και κάποιες άλλες τελούν υπό κατάργηση. Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων έχει ελαχιστοποιηθή.  Αν, τώρα, παύση να υφίσταται και το Τάγμα, η ακριτική μας Επαρχία θα παραμείνη πλέον αφύλαχτη και ανυπεράσπιστη από τους διαφόρους παρανόμους διακινητές των ναρκωτικών και από τα ποικίλα κακοποιά στοιχεία, που ευλόγως θεωρούν την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι». Αν δε ληφθή υπʼ όψιν ότι από τις 17 Δεκεμβρίου, εφέτος, καταργείται για τους Αλβανούς η «βίζα», τότε μπορεί κανείς να αντιληφθή τι έχει να γίνη.
Και ερωτάται: Η κατάργηση του ιστορικού 583 Τ.Π. μελετάται από την πολιτική ηγεσία της Χώρας για λόγους οικονομίας ; Η μήπως λόγω λειψανδρίας ; Αν συμβαίνη το πρώτο, νομίζουμε ότι το Κράτος μπορεί και πρέπει σε άλλους τομείς να κάνη οικονομία.  Αν συμβαίνη το δεύτερο, τότε ας καταργηθή πάραυτα ο εγκληματικός νόμος των εκτρώσεων, εξ αιτίας του οποίου κάθε χρόνο σκοτώνονται - όπως λένε οι ειδικοί - περισσότερα από 300.000 Ελληνόπουλα.  Γιʼ αυτό και η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνη -αν δεν έχη ήδη γίνει - χώρα γερόντων.... Στην περίπτωση, όμως, αυτή έχει μεγάλη ευθύνη και η στρατιωτική ηγεσία της Πατρίδος μας, η οποία θα πρέπη να διαφωτίση σχετικώς τους καθʼ ύλην αρμοδίους πολιτικούς. Επειδή αγαπώ, καθʼ  υπερβολήν, την ακριτικήν μου Επαρχίαν, την οποία διακονώ πάνω από 43 χρόνια, έχω χρέος και καθήκον να φροντίζω όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον της, που υπό τις σημερινές συνθήκες διαγράφεται αβέβαιο. Γιʼ αυτό ακριβώς δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι : αν, ο μη γένοιτο, πραγματοποιηθή το ανόσιο και εγκληματικό αυτό σχέδιο περί καταργήσεως του 583 Τ.Π. Κονίτσης, εφεξής θα διακόψω κάθε επαφή με όσους έχουν την ευθύνη διακυβερνήσεως αυτού του τόπου. Κιʼ αν επιθυμούν την ερήμωση της ακριτικής μας Επαρχίας, ας μας το πουν καθαρά. Για να ξέρουμε και μεις τι να κάνουμε, και πως να πορευθούμε.
Εν τω μεταξύ, καλώ τους άρχοντες και τον λαό της περιοχής μας να ξεσηκωθούν, ώστε να ματαιωθούν τα όσα επιχειρούνται. Διαφορετικά, θα μπη ταφόπλακα σʼ αυτόν τον τόπο, που πριν από όχι πολλά χρόνια, εδόξασε την Ελλάδα. Κύριοι των Αθηνών, ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνει πια».
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)”.                                                                                       

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ