Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια νίκη μετά από πολλές ήττες για τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη.

02.04.2011 | 13:49
Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη που μάχονται κατά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντφι κέρδισαν έδαφος σήμερα και όπως λένε ελέγχουν την Μπρέγκα (800 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης), μία πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους δημοσιογράφους. 

   

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ,στο δρόμο που οδηγεί προς τη "Νέα Μπρέγκα", μία κωμόπολη ανατολικά της Μρέγκα υπάρχουν τουλάχιστον επτά απανθρακωμένα πτώματα μελών της δύναμης του Καντάφι. 

   

Στο δρόμο βρίσκονται επίσης περίπου 10 καμένα ημι-φορτηγά του λιβυκού στρατού, ενώ ένας κρατήρας διαμέτρου πέντε μέτρων φαίνεται να προκλήθηκε από την αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εναντίον μίας πομπής ελαφρών οχημάτων του λιβυκού στρατού τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο. 

   

Οταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο οι κάτοικοι της Μπρέγκα δήλωσαν ότι οι εξεγερμένοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη.

   

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και του λιβυκού στρατού στα περίχωρα της Μπρέγκα μοιάζουν να έχουν σταματήσει σήμερα το πρωί, όπου το μόνο που ακουγόταν ήταν ο ήχος των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ που πετούσαν πάνω από την περιοχή. 

   

Η πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα είναι εδώ και αρκετές ημέρες θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και η γραμμή του μετώπου μεταξύ των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων και των εξεγερμένων, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να υποχωρήσουν προς την Αντζαμπίγια στα ανατολικά. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ