Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία πιθανή λύση για τη Λιβύη.

04.04.2011 | 10:59
Τουλάχιστον δύο από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι προτείνουν μετάβαση προς μία συνταγματική δημοκρατία, που προβλέπει την αποχώρηση του πατέρα τους από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

   

Επικαλούμενη ένα λίβυο διπλωμάτη, που δεν κατονομάζεται, και έναν αξιωματούχο οι οποίοι είναι ενήμεροι για το σχέδιο, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι της μετάβασης θα ηγηθεί ένας από τους γιους του συνταγματάρχη Καντάφι, ο Σάιφ αλ -Ισλάμ ελ Καντάφι.

   

Η πρόταση αυτή προωθείται από τον Σάιφ και τον Σαάντι, οι οποίοι "θέλουν να προχωρήσουν για να αλλάξουν τη χώρα, χωρίς τον πατέρα τους", σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός τους.

   

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση αυτή είναι πιθανόν να φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά του Καντάφι.

   

Αν και ο Σάιφ και ο Σαάντι ανήκουν στη "δυτική σχολή" και τάσσονται "υπέρ του δυτικού οικονομικού και πολιτικού ανοίγματος", οι δύο άλλοι, ο Χαμίς και ο Μουτουασίμ, έκαστος των οποίων ηγείται του δικού του παραστρατιωτικού σώματος, θεωρούνται υποστηρικτές της "σκληρής γραμμής". Ο Μουτουασίμ είναι αντίπαλος του Σάιντ στη μάχη για τη διαδοχή του πατέρα τους.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ