Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Mirage 2000-5: Καθυστέρηση στην επιχείρηση ανέλκυσης

19.04.2018 | 16:27
Αρκετά κακές είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο συνετρίβη στις 12 Απριλίου 2018.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ. Το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου, αναμένει τη βελτίωση των συνθηκών για να ξεκινήσει την επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η δύσκολη αποστολής της ομάδας του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ


Η ομάδα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αποτελείται από δώδεκα επιστήμονες και τεχνικό προσωπικό που θα αναλάβουν ακόμη μια δύσκολη αποστολή.

Όπως ήδη έχει γράψει το onalert, σε πρώτο χρόνο στην οριοθετημένη περιοχή, όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της 206 Πτέρυγα Υποστήριξης της ΠΑ, εντόπισε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης, το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, θα  πρέπει να προχωρήσει στη βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης. Η  διαδικασία  εκτιμάται ότι θα διαρκέσει από 24 έως 48 ώρες

Η γεωμορφολογική αποτύπωση

Ακολουθεί η γεωμορφολογική αποτύπωση.
Για την πραγματοποίησή της θα αξιοποιηθεί πλευρικό ηχοβολιστικό το οποίο σκανάρει οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στον πυθμένα. Με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος, όπως εξηγούν στο OnAlert ειδικοί του Ινστιτούτου, δίνεται η δυνατότητα μιας ταχείας αποτύπωσης της περιοχής των ερευνών.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σταδίου, και αφού οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας επιλέξουν τους στόχους, προφανώς με πρώτον το τμήμα του αεροσκάφους οπου βρίσκεται ένας από τους ψηφιακούς καταγραφείς, η ομάδα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ θα καθελκύσει ένα από τα υποβρύχια οχήματα ROV που διαθέτει. Αφού τελειώσει την κοντινή καταγραφή η επιχείρηση θα μπει στην τελική φάση της, που είναι εκείνη της ανέλκυσης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ