Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μισθολόγιο στρατιωτικών:Εκτός ενιαίου,αλλά με αλλαγές.

03.03.2011 | 05:57
Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στις πληρωμές τους.Η λογική είναι να αρθούν αδικίες όπως αυτή:

Πρωτοδιοριζόμενος στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση. Μισθός 1577 ευρώ.
Μισθοδοτούμενος με πανεπιστημιακή μόρφωση και 17 έτη υπηρεσίας.Μισθός 1587 ευρώ!!!


Σύφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης παρουσιάζοντας μελέτη για το μισθολόγιο για περίπου “15 ειδικά μισθολόγια που υπάρχουν σήμερα στο δημόσιο (στρατιωτικοί, δικαστικοί, διευθυντές ΕΣΥ κλπ) «θα καταλήξουμε σε ένα μισθολόγιο το οποίο θα έχει ενιαία και κοινή λογική στο εσωτερικό του, αλλά το οποίο δεν θα είναι δυνατόν να μη διακρίνει τις διαφορές από αντικείμενο σε αντικείμενο, από ευθύνη σε ευθύνη και από μία σειρά άλλων παραμέτρων».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το “στρατιωτικό μισθολόγιο” πιθανόν να εξαιρεθούν κάποιες ειδικότητες,όπως των ένστολων οικονομικών και των μηχανικών οι οποίοι θα ενταχθούν στα “πολιτικά” μισθολόγια των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Όλα τα επιδόματα μπαίνουν στο “μάτι του κυκλώνα” εκτός του οικογενειακού και του επιδόματος θέσης. Για να χρυσωθεί κάπως το “χάπι” δημιουργείται εκτός απ' το πριν παραγωγικότητας και ένα ακόμη το οποίο θα ονομάζεται ¨ειδικών συνθηκών”.

Αυτό το επίδομα θα το παίρνουν για παράδειγμα οι στρατιωτικοί ή οι υπάλληλοι στην καθαριότητα των δήμων για να αντισταθμιστούν οι απώλειες που θα έχουν από τις περικοπές.

Το “επίδομα ειδικών συνθηκών” θα το παίρνουν και οι δικαστικοί, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ωστόσο για όλους του παραπάνω κόβονται μια σειρά από άλλα επιδόματα.Δικαστικοί: βιβλιοθήκης και πάγια αποζημίωση

Γιατροί: βιβλιοθήκης και νοσοκομειακής απασχόλησης


Στρατιωτικοί και προσωπικό σωμάτων ασφαλείας: εξομάλυνσης, τροφής,κινδύνου,διοίκησης


Διπλωματικοί υπάλληλοι: υπηρεσία αλλοδαπής, πάγια αποζημίωση

Μέλη ΔΕΠ,ΑΕΙ,ΤΕΙ: βιβλιοθήκης, ερευνητικό, διδακτικής προετοιμασίας

Υπάλληλοι ΟΤΑ: ειδικό απασχόλησης, κίνησηςΜετά από τις περικοπές και τις αναπροσαρμογές όλων των παραπάνω επιδομάτων θα έρθουν και άλλες μειώσεις μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Έτσι κάποιοι από τους υπαλλήλους σε ορισμένες υπηρεσίες θα δουν το μισθό τους να μειώνεται αφού προβλέπεται όλοι οι υπάλληλοι να έχουν τις ίδιες υποδοχές εφόσον έχουν τα ίδια προσόντα άσχετα απ' το που υπηρετούν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ