Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιζουράτα:πυροβολούν αμάχους ακόμη και στα νοσοκομεία!

19.04.2011 | 06:13
  Ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, στη Λιβύη κατηγόρησε με δηλώσεις του τη Δευτέρα σε καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο, τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι, ότι κρύβονται σε νοσοκομεία και πυροβολούν εναντίον των πολιτών από τις στέγες των τζαμιών, στην πόλη της Μιζουράτα, που παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών, παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις του στρατού της Λιβύης.

   

Η Μιζουράτα η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, τελεί εδώ και επτά εβδομάδες υπό ασφυκτικό κλοιό από τις δυνάμεις του Καντάφι. Κατά τη διάρκεια αυτής της πολιορκίας εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς αλλά και τις μάχες, ενώ όσοι καταφέρνουν να εγκαταλείψουν την πόλη περιγράφουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης, που έχουν οδηγήσει σε κατάσταση απελπισίας τους εγκλωβισμένους αμάχους.

   

" Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, έχουν ακροβολίσει ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες από τα ιερά τεμένη της πόλης, βρίσκουν καταφύγιο σε νοσοκομεία, κρύβουν εξοπλισμένα στρατιωτικά οχήματα σε σχολεία και εκτός αυτού δεν φορούν τις στολές τους ώστε να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτοί ", αποκάλυψε ο υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ στο Καναδικό Δίκτυο Ενημέρωσης.

   

Ο Μπουσάρντ, ο οποίος είναι καναδικής καταγωγής χαρακτήρισε την τακτική, που ακολουθεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ο Καντάφι, ως " δόλια " και " ανήθικη " και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις ανθρωπιστικές συνθήκες που επικρατούν στη Μιζουράτα.

   

" Ξέρω ότι οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπέφεραν πολύ-πολύ περισσότερο και τα θύματα σήμερα θα ήταν χιλιάδες, αν το ΝΑΤΟ δεν είχε παρέμβει ", προσέθεσε ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας στη Λιβύη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ