Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο με Ισραήλ για την αμυντική βιομηχανία.

07.07.2011 | 20:37
Μνημόνιο για ανάπτυξη στρατιωτικών ,στρατηγικών ,αμυντικών ,τεχνολογικών και βιομηχανικών σχέσεων με το Ισραήλ, υπογράφει η Ελλάδα,ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης. Αν αυτό σημαίνει και “μπάσιμο” ισραηλινών για εξαγορά ποσοστού αυντικών βιομηχανιών,όπως τα ΕΑΣ, δεν διευκρινίστηκε .

Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης είπε ότι «η ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ισραήλ είναι για την Κυβέρνησή μας μια στρατηγική επιλογή. Θέλω να σας ενημερώσω ότι σύντομα θα υπογράψουμε το Μνημόνιο Κατανόησης για την ανάπτυξη των στρατιωτικών, στρατηγικών, αμυντικών, τεχνολογικών και βιομηχανικών σχέσεων με τον ομόλογό μου Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. Επίσης, σύντομα θα υπογράψουμε και τη σχετική διακρατική συμφωνία αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών και αμυντικών εξοπλισμών, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία που έχουν για τα εθνικά μας συμφέροντα οι σχέσεις με το Ισραήλ”.

Ο ΥΕΘΑ θέλοντας να διατηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες πρόσθεσε ότι “η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ δεν θα επηρεάσει στο παραμικρό την ανάπτυξη και εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας με την Τουρκία”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ