Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Μονάδα...Αλκατράζ στη Δράμα:58 ημέρες χωρίς έξοδο!!!

24.03.2011 | 06:00
Η καταγγελία που έρχεται από τη Δράμα,μέσω Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων,ακούγεται απίστευτη:σε μονάδα της Δράμας οι στρατιώτες έχουν να πάρουν έξοδο εδώ και δύο μήνες! Η καταγγελία έχει ως εξής:

Η κατάσταση στο στρατό είναι εκτός ελέγχου. Οι πάμπολλες ανακοινώσεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου και Π.Μπεγλίτη περί κλεισίματος των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων, αποδείχτηκαν  λόγια του αέρα, με αποτέλεσμα να χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση τόσο για τους συναδέλφους φαντάρους, όσο και για το μόνιμο προσωπικό!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το  δραματικό κάλεσμα των συναδέλφων που υπηρετούν στο 387 ΠΑΠ, στα Κύρια Δράμας προς την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων να δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες τους μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος υπεύθυνος στο ΓΕΣ και στην 4η Ταξιαρχία Ξάνθης, όπου υπάγεται η μονάδα.

Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι έχουν να δουν έξοδο εδώ  και 58 μέρες. Η μικρή, αλλά σημαντική μονάδα, καθώς πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών επανδρώνεται με μόλις 18 άτομα, από τα οποία όμως καλύπτονται οι ανάγκες γειτονικών φυλακίων, με αποτέλεσμα μόλις 10 φαντάροι να λιώνουν στην αγγαρεία-υπηρεσία-σκοπιά.

Όπως αγανακτισμένοι καταμαρτυρούν οι συνάδελφοι «κοντεύει να καταστραφεί η ζωή μας»! Και δεν υπερβάλλουν καθόλου: για να βγουν οι υπηρεσίες και οι σκοπιές κοιμούνται 4 ώρες σπαστά ημερησίως.

Στα εξεταστήρια όμως, όπου οι μόνιμοι αλλάζουν πυροσωλήνες στις βόμβες, η προσοχή τους πρέπει να είναι τεταμένη καθώς βοηθούν τους αξιωματικούς και μεταφέρουν-αποθηκεύουν τα πυρομαχικά, ο κίνδυνος δυστυχήματος πολλαπλασιάζεται! Αυτό συμβαίνει καθημερινά από τις 8:00-14:00 μ.μ.

Μόνη διέξοδος τα υπηρεσιακά σημειώματα που εξασφαλίζουν μια ανάσα στους σκλάβους φαντάρους για 4-5 ώρες, κάθε 2 ή 3 μέρες. Μετά επιστρέφουν πίσω στη μονάδα για να εκτελέσουν τα βραδινά νούμερα φύλαξης της. Βλέπεις οι διανυκτερεύσεις έχουν απαγορευτεί διά ροπάλου".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ