Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονάδες καταπολέμησης ηλεκτρονικού πολέμου ετοιμάζει ο Τουρκικός στρατός

29.10.2010 | 13:42
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο τουρκικός στρατός θα ιδρύσει ειδικές μονάδες καταπολέμησης ηλεκτρονικής επίθεσης. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Sabah στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε την Τετάρτη, διαπιστώθηκε η σημαντική απειλή που υπάρχει στην εποχή μας από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις που μπορεί να δεχθούν οι ένοπλες δυνάμεις. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι οι «“hacker” τρομοκράτες», μέσω διαδικτύου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.
   Έτσι αποφασίστηκε η ίδρυση μιας ειδικής μονάδας «hacker» ως σώμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση «ηλεκτρονικών επιθέσεων». Το σώμα αυτό, θα αποτελείται από αξιωματικούς «hacker», των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε «ηλεκτρονικό σώμα στρατού» που θα προστατεύει όλες τις κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες από οποιαδήποτε επίθεση.
   Βέβαια κανείς δεν ξέρει αν μελλοντικά αυτό το σώμα, που για να ιδρυθεί περιμένει την έγκριση του Ερντογάν, δεν θα μένει μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά ίσως θα μπορεί να πραγματοποιεί και τις δικές του επιθέσεις.  

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ