Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μόνη λύση τα δύο κράτη στη Κύπρο",είπαν οι Τούρκοι στη Κλίντον!

03.04.2012 | 16:09
 Τα δύο χωριστά κράτη θα είναι η μόνη επιλογή, αν έως την 1η Ιουλίου δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό, ανέφερε η Άγκυρα στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε επαφές με την τουρκική ηγεσία την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνάντησης των "Φίλων της Συρίας" αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ".

   

Σύμφωνα με τη εφημερίδα, η Άγκυρα διαβίβασε στη Χίλαρι Κλίντον πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου «με την επιστολή του προς τον γγ του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο ίδιος και ο τουρκοκυπριακός λαός είναι υπέρ της λύσης. Αλλά εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι την πρώτη Ιουλίου, θα εξαντληθεί η υπομονή του Έρογλου. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τα δύο χωριστά κράτη». Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ τόνισε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ και θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις πλευρές.

   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Άγκυρα και Χ. Κλίντον συμφώνησαν να επανεξετάσουν το θέμα κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Σικάγο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ