Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνο την ανατροπή Καντάφι συζητάνε οι αντικαθεστωτικοί.

03.03.2011 | 22:51
Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί που δημιούργησαν το Εθνικό Συμβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, Βεγγάζη, δέχονται συνομιλίες με μοναδικό θέμα την παραίτηση του Μουάμαρ Καντάφι ή την εξορία του για να σταματήσει η αιματοχυσία, δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.

   

Πρόκειται για τον Αχμεντ Ζαμπρίλ που πρόσθεσε ότι η δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού θα βοηθήσει να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των ανταρτών αλλά και στην ανατροπή του Καντάφι, που αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία. 

   

"Εάν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν για ένα και μοναδικό θέμα: πώς θα φύγει ή θα ανατραπεί ο Καντάφι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει για διαπραγμάτευση" είπε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς εκ μέρους του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.

   

"Το στρατιωτικό συμβούλιο στη Βεγγάζη άρχισε προετοιμασίες οργάνωσης , μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα κινηθούν στρατιωτικές δυνάμεις προς το δυτικό τμήμα της Λιβύης αλλά υπάρχουν προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για κάθε εξέλιξη τις προσεχείς ημέρες" ανέφερε καταλήγοντας η ίδια πηγή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ