Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονομαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, πάνω στα συντρίμμια των Μετοχικών Ταμείων.

23.02.2011 | 00:26
Πάνω στα συντρίμμια των Μετοχικών Ταμείων ,”ξυφουλκούν” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεχνώντας ότι επι δικών τους κυβερνήσεων ξεκίνησε και τελικά ολοκληρώθηκε ...η κατεδάφιση.
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις περικοπές από την κυβέρνηση, στα επιδόματα που παίρνουν οι οικογένειες θανόντων στρατιωτικών, δήλωσε:   
«Τόση κοινωνική αναλγησία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση του Μνημονίου δεν περίμενε κανείς. Έφτασε στο επαίσχυντο σημείο να εκδικείται ακόμη και τους Έλληνες στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας. 

   
Έφτασαν στο σημείο να κόβουν το μέρισμα θανόντος στρατιωτικού που μεταβιβάζεται σε χήρες και τα ορφανά τους. 

   
Έφτασε στο σημείο να κόβει το μέρισμα που δίδεται ως βοήθημα πένθους κατά 50ο/ο.

   
Και σαν να μην έφτανε αυτό οι δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΙΜΙΤΣ θα πληρώνουν παραπάνω για να νοσηλευτούν. 

   
Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει κάποιος πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει, ούτε ιερό, ούτε όσιο. Είναι αδιανόητη, είναι κοινωνικά απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης. 

   
Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει τη μάχη της μέσα στη Βουλή κατά τη συζήτηση των απαράδεκτων αυτών διατάξεων του σκληρότερου φορολογικού νομοσχεδίου που ήρθε ποτέ για ψήφιση». 

 
Ο υπουργός Άμυνας απάντησε κατηγορώντας τη ΝΔ για τη κατάντια των Μετοχικών Ταμείων Ενόπλων Δυνάμεων και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις περικοπές τις “βάφτισε” εναρμόνιση:

   «Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων, πρωτίστως του Στρατού αλλά εν δυνάμει και του Ναυτικού και της Αεροπορίας, είναι απολύτως αναγκαίο οι παροχές τους σε περίπτωση θανάτου του κυρίως ασφαλισμένου (μερισματούχου) –παροχές συνεπώς που αφορούν τη σύζυγο και τα τέκνα- να εναρμονιστούν τόσο με τους κανόνες που ισχύουν για την κύρια σύνταξη όσο και με τους κανόνες που ισχύουν σε όλα τα επικουρικά ταμεία. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία στις περιπτώσεις θανάτου εν υπηρεσία και λόγω αυτής.

Είναι αδιανόητο να ασκούν κριτική αυτοί που ευθύνονται για την αλόγιστη διαχείριση των Μετοχικών Ταμείων και την πλήρη έλλειψη προνοητικότητας εις βάρος των σημερινών αλλά κυρίως των μελλοντικών δικαιούχων». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ